Erwin Brem, trainer van Voetbalvereniging Nunspeet, hoopt dat de derby tegen Hierden komende zaterdag veel publiek trekt. (Foto: Fred Hup)
Erwin Brem, trainer van Voetbalvereniging Nunspeet, hoopt dat de derby tegen Hierden komende zaterdag veel publiek trekt. (Foto: Fred Hup) (Foto: Hup, F (Fred))

'Verleden telt niet, alleen de drie punten'

Fred Hup

Erwin Brem kijkt uit naar derby

Voor het vertrek naar CSV Apeldoorn spreken we kort met Erwin Brem, Erwin denkt nog met veel plezier terug aan het verlossende telefoontje afgelopen zomer. Een langgekoesterde wens kwam uit toen de keus van vv Nunspeet viel op de 42e jarige Erwin Brem, woonachtig in Wezep. In het dagelijks leven ondersteunt Erwin mensen met een beperking.

NUNSPEET - Erwin: ''Al jaren spookt het blauw-geel van vv Nunspeet door mijn hoofd. Ik heb Nunspeet altijd als een prachtige, warme vereniging ervaren. Als speler en later als trainer van diverse verenigingen uit de regio bracht ik graag een bezoek aan De Wiltsangh.
Zijn 'oude' vereniging Hierden is zijn komende tegenstander. ''Qua resultaat heb ik vorig seizoen een topseizoen gedraaid in Hierden maar van een langdurige samenwerking is het niet gekomen. Extra motivatie heb ik zaterdag niet nodig, maar ik stap na afloop graag met spelers en overige stafleden met een overwinning op zak onze kantine binnen. Zo vroeg in het seizoen is het nu al een zes punten wedstrijd en daarnaast een schitterend wedstrijdaffiche voor voetballiefhebbers.''
Samen met assistent Frans Bronkhorst gaan we bespreken met welke elf namen we de meeste kans maken om de overwinning over de streep te trekken. Ik vind overigens dat de spelersgroep duidelijk stappen zet in wedstrijdspel, mentaliteit en het lezen van de wedstrijd. Wat wij willen is vooral op onze eigen sportpark de tegenstander 90 minuten lang onze wil opleggen, maar bij een aantal teams zoals DTS ,SVZW en CSV Apeldoorn is dit in beginsel een zelfmoordtactiek. Tegenstanders van een dergelijk niveau zullen we vanuit een gesloten verdediging moeten benaderen en dan op het juiste moment toeslaan. Met een minimale 100% wedstrijdinstelling van de spelers, steun van het trouwe publiek en daarnaast de vocale ondersteuning door de jeugd benaderen we steeds meer het gewenste niveau en hierbij behorende resultaat.
''Wat mijn werk als trainer op dit moment extra leuk maakt is het werken met veel jonge spelers die allemaal gevormd zijn bij hun eigen vereniging. Kijk ik naar de talenten in JO 19 en Nunspeet 2 denk ik dat de vereniging hier ook nog veel plezier aan gaat beleven. Dit is echt bijzonder als ik dit vergelijk met veel tegenstanders in onze eerste klasse.
''Ik hoop dat komende zaterdag veel inwoners de moeite nemen om het (jeugdige) eerste team aan te moedigen in deze belangrijke wedstrijd tegen buurtvereniging Hierden.''
Zaterdag 30 november begint de wedstrijd Nunspeet - Hierden om 14.45 uur.


CSV Apeldoorn – Nunspeet 1 – 1 (0 – 0). Afgelopen zaterdag bracht Nunspeet een bezoek aan CSV Apeldoorn. CSV had thuis nog geen enkel punt verspeeld. De eerste helft was voor een iets beter spelend CSV. De tweede helft was voor Nunspeet. Het doelpunt van Nunspeet werd gescoord door Job Hogedoorn. Na het bekersucces van vorige week dus opnieuw een goed resultaat in deze lastige uitwedstrijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden