Gelijkspel Nunspeet voelt als winst

NUNSPEET - Het eerste elftal van Voetbalvereniging Nunspeet speelde zaterdag 30 november de belangrijke thuiswedstrijd tegen buurtvereniging Hierden. Om aansluiting te krijgen met de middenmoot moest er door het team van Erwin Brem gewonnen worden.
Gelokt door het heerlijke winterweer waren er veel toeschouwers naar sportpark De Wilsangh gekomen. In de tiende minuut creëerde Nunspeet de eerste kans op de voorsprong. De over de rechterkant opkomende Karim Mulder gaf een uitstekende voorzet, Peter Huijgen kwam echter een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken.
Het duurde tot de 30e minuut voordat Nunspeet opnieuw gevaarlijk kon worden, Nunspeet aanvaller Boers werd op de linkerkant onderuit gehaald, maar uit de toegekende vrije trap wist Van Wetering net niet te scoren. Zijn geplaatste bal verdween over het doel van Hierden.
Nog geen vijf minuten later opnieuw een grote kans van Nunspeet, Gieljan Tissingh kopte op de paal en Hierden wist te terugspringende bal weg te werken voordat Nunspeet uit de rebound alsnog kon gaan scoren. 
Direct na de rust was het Hierden dat de score wist te openen. Een vrije trap op grote afstand van het doel van Keeper Sean Poot belandde via de paal precies op het hoofd van een Hierden-aanvaller en deze wist de bal met enig geluk in het doel te koppen en Hierden hiermee aan de leiding te brengen.
Nunspeet schakelde nu wel een tandje bij wat resulteerde in kleine mogelijkheden voor Boers en Hogedoorn en Van Wetering. Maar grote uitgespeelde kansen bleven in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen CSV Apeldoorn uit. Het was Hierden dat een aantal keren met counters dicht bij de 2-0 was.
In de slotminuten wist Peter Huijgen Nunspeet ten slotte toch op schitterende wijze naast Hierden te koppen, zodat de 1-1 voelde als een verdiend punt in plaats van de vooraf gewenste drie punten.
Op de ranglijst schieten beide teams met hun punt echter weinig op.
Op zaterdag 7 december is er opnieuw een mooie affiche voor Nunspeet met een uitwedstrijd tegen Go Ahead kampen.
Wellicht kan de ongeslagen status van drie wedstrijden worden vervolgd met een meer dan gewenste overwinning.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden