Julian Snaterse, Koos Frijlink, Koos de Looff, Marije Storteboom en Jeroen Snaterse (v.l.n.r.)
Julian Snaterse, Koos Frijlink, Koos de Looff, Marije Storteboom en Jeroen Snaterse (v.l.n.r.)

Provinciale belangstelling voor stationsomgeving Nunspeet

NUNSPEET - Opnieuw was er belangstelling van de Provinciale Staten voor de stationsomgeving van Nunspeet. Op uitnodiging van de wethouder Marije Storteboom en de VVD-fractie was dit maal VVD Statenlid Koos de Looff richting Nunspeet gereisd om zich te laten informeren over de plannen met betrekking tot de ontwikkeling van het stationsgebied en het aansluitende transferiumterrein.
De plannen die voor deze omgeving op tafel liggen zijn ingrijpend voor de gemeente Nunspeet. Het is daarom belangrijk dat er een breed draagvlak gecreëerd wordt om het ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. De provincie is daarin een belangrijke partner.
Jeroen Snaterse: ''Zien is geloven. Dat was in dit geval ook van toepassing, want bij het opgang komen van de avondspits werd gelijk duidelijk welke chaotische verkeerssituaties er in de stationsomgeving ontstaan met vaststaand verkeer tot op de Nijverheidsweg en soms zelfs tot op het viaduct over de A28. De boodschap van het verbeteren van de verkeersveiligheid en de unieke mogelijkheden welke Nunspeet biedt als poort naar de Veluwe zijn goed overgekomen. Dat met de komst van de diverse Statenleden niet direct de geldkraan open gaat is logisch maar het draagt wel bij aan een stuk bewustwording zodra het onderwerp op de provinciale agenda komt.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden