Kunstenares Koosje van der Velde, Hannah Loef (Elferink Schoenen) en de juryleden Suzan Ollebek, Rob Lamper en Erik Stotijn voor de winnende etalage. De champagne volgde nog. (Foto: Dick Baas)
Kunstenares Koosje van der Velde, Hannah Loef (Elferink Schoenen) en de juryleden Suzan Ollebek, Rob Lamper en Erik Stotijn voor de winnende etalage. De champagne volgde nog. (Foto: Dick Baas) (Foto: )

Wisselbokaal voor mooiste inpassing kunst in etalage

Tot 31 december kan er nog gewandeld worden langs kunst in de etalages in het centrum. Maar de wisseltrofee gemaakt door Joop Erbé voor de winkel die de kunst het mooist heeft geïntegreerd in de etalage is al uitgereikt. De jury heeft de keuze bepaald op Elferink Schoenen in de Dorpsstraat.

NUNSPEET - Zo'n veertig winkels hebben kunst in de etalage geplaatst. Hoe kan die kunst geïntegreerd worden met de producten waarvoor in de etalage reclame wordt gemaakt? Meerdere winkels in het centrum hadden daar heel veel werk van gemaakt.
Een jury bestaande uit Suzan Ollebek, Rob Lamper en Erik Stotijn beoordeelde alle etalages. De jury was unaniem over de winnaar. Kunstenares Koosje van der Velde-de Kleine had wat ouder werk tentoongesteld met een muzikaal thema: portretten van musici uit het recente verleden.
Marga Voorthuizen, bedrijfsleidster van het filiaal Nunspeet van Elferink Schoenen, was aan de slag gegaan. Schilderijen met de vrouwen in de ene etalage, de mannen in de andere. Zo staan de dames- en herenschoenen tenslotte ook rechts en links in de winkel.
De jury hoopt dat deze prijs een stimulans voor de plaatselijke ondernemers zal zijn om nog meer Nunspeet te promoten als kunstenaarsdorp.

Meer berichten