Een verpleegkundige brengt een zwangere een kopje thee op één van de kraamsuites.
Een verpleegkundige brengt een zwangere een kopje thee op één van de kraamsuites. ( Foto: Linda Heller)

Bevallen in het Moeder&KindCentrum

REGIO - Een kraamverpleegkundige en een verloskundige vertellen woensdagavond 8 januari alles over een medische bevalling in het Moeder&KindCentrum van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Zwangeren en hun partners zijn welkom op deze informatieve bijeenkomst. De avond wordt afgesloten met een rondleiding (onder voorbehoud drukte op kraamafdeling). De bijeenkomst is gratis te bezoeken en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.
Zwangeren kunnen op meerdere plekken bevallen. Dit kan thuis zijn, in het Geboortezorghuis (een verplaatste thuisbevalling onder leiding van de eigen verloskundige) of in het Moeder&KindCentrum (een medische bevalling in het ziekenhuis onder leiding van een klinisch verloskundige of gynaecoloog). Soms is van te voren bekend dat een zwangere in het ziekenhuis gaat bevallen (bijvoorbeeld als iemand suikerziekte of reuma heeft, een tweeling verwacht of eerder een keizersnede heeft gehad), maar dit kan ook later naar voren komen, bijvoorbeeld tijdens de bevalling als de bevalling niet vordert.
Wanneer gaat iemand in het ziekenhuis bevallen? Wat is de route naar de kraamafdeling? Welke taken heeft de klinisch verloskundige? In veel gevallen moet de bevalling op gang gebracht worden. Daarom geven ze op deze avond ook informatie over inleiden en priming (voorbereiding baarmoedermond). Alle vormen van pijnstillingsmiddelen worden besproken. Hoe gaat een keizersnede? Sommige baby's hebben tijdelijk wat hulp nodig, omdat ze te vroeg geboren zijn, of omdat hun geboortegewicht te laag is. Hoe gaat het als de baby is opgenomen op de couveuse afdeling?
Belangstellenden dienen zich aan te melden. Dat kan via www.stjansdal.nl/voorlichting.

­­

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden