Sabrina Zwep verkoopt de oliebollen op eigen terrein aan de Munnik.
Sabrina Zwep verkoopt de oliebollen op eigen terrein aan de Munnik. (eigen foto)

Verkoop oliebollen voor hardloopwedstrijd loopt goed

NUNSPEET - Nog nooit eerder had ze een oliebol gebakken, maar om alvast een leuk centje op te halen voor haar missie, is ze er toch aan begonnen. Sabrina Zwep uit Nunspeet gaat in 2021 een Muskathlon hardloopwedstrijd van 21 kilometer afleggen om de armste kinderen in Brazilië een beter leven te geven. In naam van Compassion brengt Sabrina een kleine tien dagen door in Brazilië en zo ook met eigen ogen zien hoe de leefomstandigheden voor kinderen daar zijn en wat zij zelf met haar bijdrage kan doen.
Er is een bedrag van 10.000 euro nodig om überhaupt de reis te maken en haar missie te voltooien. Een flinke som geld. Er moet dus creatief nagedacht worden over acties om dit bij elkaar te krijgen. Met hulp van een bevriende banketbakker die de mix aanleverde, is maandag 30 december om 11.00 uur gestart met de verkoop op eigen terrein aan de Munnik in de wijk Molenbeek. En dat ze in de smaak vallen dat blijkt wel uit de vele lovende reacties die ze tot nu toe krijgt.
Louise en Annelyn helpen een handje mee door naast mee te bakken en ook warme chocolademelk uit te delen aan de klanten. Zelf zijn de twee vrouwen ook bekend met de Muskathlon-actie maar dan in Tanzania. Ze weten dus als geen ander dat er veel bij komt kijken om mee te doen. Om die reden dragen ze graag een steentje bij.
In de voorverkoop zijn al 430 oliebollen verkocht, mede dankzij de berichtgeving in de lokale media en de kracht van social media. In totaal is er beslag voor ruim 650 oliebollen.
De volgende actie van Sabrina Zwep is in februari/maart. Het plan is om dan een driegangen diner voor ruim 50 personen te serveren in een restaurant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden