Walking football.
Walking football. (Foto: KNVB)

Nunspeet gaat walking football aanbieden

NUNSPEET - Sportpark De Wiltsangh biedt voor veel verschillende leeftijden voetbalplezier. Met ingang van april 2020 gaat VV Nunspeet ook voetbal aanbieden voor 60-plussers onder de noemer walking football.
Na verzoeken en overleg heeft het bestuur van VV Nunspeet akkoord gegeven voor de introductie van walking football. Twee enthousiaste ‘ooit-voetballers’ hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn rond gaan vragen of er voldoende animo was. Als betrokken leden wilden zij toch graag blijven voetballen, maar het huidige voetbal gaat te snel of is te ruig. Daarom kwamen zij met het idee om walking football te introduceren bij oud-leden, en iedereen die zich geroepen voelt om lekker tegen een balletje te trappen.
Walking football biedt 60-plussers de mogelijkheid om blessurevrij te kunnen sporten en daarnaast ook sociale contacten op te doen. De sport wordt beoefend op een kleiner veld en kent andere regels, zoals geen lichamelijk contact en dat de bal die niet boven heuphoogte mag komen. En uiteraard is er na een potje ruimte en tijd voor een ‘derde helft’, want sociale contacten is eveneens belangrijk.
Walking football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Kennis van voetbal of voetbalervaring is niet nodig.

Voorafgaand aan de start houdt VV Nunspeet presentatie over walking football. Daar is ook ruimte om vragen te stellen. Er wordt afgesloten met een potje walking football om het spel al een keer te ervaren.
Nieuwsgierig geworden naar walking football of zin in een lidmaatschap? Men kan zich al vrijblijvend aanmelden op via het e-mailadres: lidmaatschap@vvnunspeet.nl. Voor vragen kan men contact opnemen met Peter Beek, tel. 06-11608768 of Hessel Schurink, tel. 06-12074243.

Meer berichten