Job en Iris van der Sterre met hun kinderen en juryvoorzitter Dick van Hemmen.
Job en Iris van der Sterre met hun kinderen en juryvoorzitter Dick van Hemmen.

Nunspeetse AIC-medewerkers delen mee in ondernemersprijs

NUNSPEET/ERMELO - Aannemers Inkoopcentrale AIC heeft donderdag 9 januari de Linnaeusonderscheiding uitgereikt gekregen. In de Heerlijckheid van Ermelo vond de uitreiking plaats tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvenkring Harderwijk, VNO-NCW VeluweVallei, de Bedrijvenkring Ermelo en de Economic Board Noord-Veluwe. Die laatste, bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemers, onderwijs, zorg en acht Noord-Veluwse gemeenten - waaronder Nunspeet -, kent ieder jaar deze ondernemersprijs toe. Een jury kiest daarbij een bedrijf dat met bevlogenheid onderneemt en daarnaast sociaal maatschappelijk betrokken is.

Volgens juryvoorzitter en oud-burgermeester van Nunspeet Dick van Hemmen, doet de AIC aan sociaal ondernemerschap. De jury oordeelt dat bij AIC 'mensen het verschil maken door vertrouwen en loyaliteit'. Zo heeft de AIC ter ere van haar recente verhuizing een scholingsfonds opgericht voor de kinderen van medewerkers. Bijna een kwart van die medewerkers komt uit Nunspeet.
De broer en zus, Job en Iris van Sterre, die de AIC leiden, gaven aan dat dit een echte teamprestatie is. De betrokkenheid van hun medewerkers, hun klanten en leveranciers maken het mogelijk het verschil te maken. Daardoor is de AIC een organisatie die naar buiten is gericht: niet alleen op hun klanten en leveranciers, maar juist ook op de maatschappij en regio.
Naast de ondernemersprijs mag de AIC ook nog een goed doel kiezen waar een cheque van 500 euro aan wordt gegeven. De AIC kiest daarbij de Herbergier in Ermelo als goed doel. Daar wonen zestien mensen met geheugenproblemen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden