Leerlingen Nuborgh College nemen kijkje bij VakanZ

NUNSPEET - Een aantal leerlingen van het Nuborgh College heeft maandag 13 januari een bezoek gebracht aan de reisorganisatie VakanZ in Nunspeet. De leerlingen maken een vlog over de verschillende aspecten van toerisme in Nunspeet en maken daarmee ook kans op een prijs die door gemeente Nunspeet wordt uitgereikt.
De docenten van het Nuborgh College behandelen tijdens het vak 'Mens en maatschappij' in klas 4 vmbo het thema 'Toerisme'. Daarin werken ze samen met de gemeente Nunspeet met het doel leerlingen te betrekken bij het toerisme in Nunspeet. De leerlingen van nu zijn mogelijk de werknemers van morgen, de ambassadeurs van de mooie toeristische omgeving in Nunspeet of ze hebben wellicht een geweldig goed idee voor toerisme in Nunspeet. Om dat te ontdekken stuurt het Nuborgh College leerlingen op pad om een vlog (film) te maken over verschillende aspecten van toerisme in Nunspeet.
De beste groepen winnen een prijs die wordt uitgereikt in het gemeentehuis van Nunspeet. Het Nuborgh College hoopt hiermee de leerlingen enthousiast te maken voor de toeristische sector in Nunspeet. Daarnaast vindt het Nuborgh College het fijn als bedrijven betrokken zijn bij de school, zodat de leerlingen niet alleen de theorie van het vak zien maar ook de praktijk.
Martien van der Zwan, directeur van VakanZ Reisbureau & Touroperating aan de Beethovenlaan 11: ''VakanZ is blij met de aandacht voor het thema 'Toerisme' en hoopt dat door dit project meer jongeren enthousiast raken voor de toeristische sector. Ook denkt VakanZ dat het project tot vernieuwende ideeën kan leiden.''


 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden