Hulshorster Johan Borger (l.) en ingmar Heytze. (Jan Moll Fotografie)
Hulshorster Johan Borger (l.) en ingmar Heytze. (Jan Moll Fotografie) (Foto: JAN MOLL FOTOGRAFIE)

Intiem concert dichter Heytze met Hulshorster Johan Borger

door de redactie

Dichter Ingmar Heytze (1970) komt samen met singer-songwriter en multi-instrumentalist Johan Borger (1984) naar Veluvine. Tijdens de Gedichtenavond op 30 januari gaat hun programma 'Kamerbreed' in première. Het wordt een intiem concert vol verhalen, liedjes, gedichten en muziek.

NUNSPEET/HULSHORST - Met de Gedichtenavond doet Nunspeet mee aan de start van de Landelijke Poëzieweek (http://www.poezieweek.com Ingmar Heytze manifesteert zich behalve als dichter ook als freelance journalist en columnist. Hij was de eerste officiële stadsdichter van zijn geboorte- en woonplaats Utrecht. Er hangen in Nunspeet op drie plekken gedichten van zijn hand. 'Over Wonen' aan de Stationslaan 79, 'Veluvine verleidt' in de foyer van theater Veluvine en 'Over zulke gebouwen' in een kantoorgebouw aan de Industrieweg 75.
Heytze is een van de meest muzikale dichters van Nederland, de in Hulshorst wonende Borger is een van de meest poëtische gitaristen. Het duo heeft elkaar leren kennen in de winter van 2010, aan weerszijden van een zwarte Fender Stringmaster tijdens een repetitie in een ijskoud, verlaten lokaal in Hilversum. Uit hun gedeelde liefde voor de lapsteel, Americana, vintage gitaren, Gillian Welch en Robert M. Pirsig ontstond een vriendschap - een klein universum vol muziek, poëzie en de zoektocht naar kwaliteit.
Hun nieuwe programma 'Kamerbreed' is het verslag van een doorlopend, aanstekelijk gesprek tussen vrienden uit verschillende werelden. Het is een roadtrip voor de geest, een intieme voorstelling over aandachtig leven en de zoektocht naar de betekenis van het begrip 'kwaliteit'. En vooral is het een ontmoeting van muziek en literatuur.
De avond (20.00 tot 22.00 uur) vindt plaats in de intieme Nestlé-zaal waar het aantal zitplaatsen beperkt is. Belangstellenden moeten daarom niet te lang wachten met het bestellen van een kaartje. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Veluvine (http://www.veluvinenunspeet.nl/gedichtendag/) en kosten 17,50 euro per plaats inclusief een drankje in de pauze. Houders van een bibliotheekpas betalen 15 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de prijs 10 euro.
De Gedichtenavond wordt georganiseerd door de Stichting Muurgedichten Nunspeet (http://www.muurgedichten-nunspeet.nl) in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga.

Meer berichten