Cursus omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel

NUNSPEET - 'Hoe kan ik nu het best met Daan omgaan?' 'Waarom doet Kim ineens zo raar?' 'Hoe kan ik de zorg voor Marije beter volhouden?' Het zijn een paar van de vragen die regelmatig aan de professionals van Ziekenhuis St. Jansdal, Interakt Contour, Zozijn, Steunpunt Mantelzorg Nunspeet, NAH Gelderland en MEE Veluwe worden gesteld. In zes bijeenkomsten delen de organisaties hun kennis met familie en naasten van mensen met niet aangeboren hersenletsel.
Tijdens de cursus, die start op dinsdagavond 4 februari, delen deskundigen op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel hun kennis en ervaring met de deelnemers. Met een uitleg over de rol van hersenen in ons gedrag wordt een inkijkje in de problematiek gegeven. Ook de verandering van gedrag en het effect daarvan op het gezinsleven wordt besproken. Op een praktische wijze wordt er advies gegeven over de omgang, de beschikbare hulp en de manieren om als verzorgende zelf het hoofd boven water te houden. De groepsgrootte is maximaal veertien personen, zodat er ruim de gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Deelname is gratis.
De bijeenkomsten vinden plaats op 4 februari, 18 februari, 3 maart, 17 maart, 31 maart en 14 april van 19.30 tot 21.30 uur bij het Steunpunt Mantelzorg in dienstencentrum Het Venster aan de Elburgerweg 15 in Nunspeet.
Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met mantelzorgconsulent Lenie Draaijer via e-mail l.draaijer@hetvenster-nunspeet.nl of telefonisch via 0341-257242.

Meer berichten