Marit Hofman verlaat het Servicepunt Vrijwilligers en gaat zich inzetten voor  Present en haar eigen bedrijf als coach. (Foto: Dick Baas)
Marit Hofman verlaat het Servicepunt Vrijwilligers en gaat zich inzetten voor Present en haar eigen bedrijf als coach. (Foto: Dick Baas) (Foto: )

Inspiratie door nieuwe uitdagingen

Dick Baas

Marit Hofman naar Present

Het zal even wennen zijn bij het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet. Na elf jaar is coördinator Marit Hofman weg. Zij was 'het' gezicht voor het vrijwilligerswerk in Nunspeet. Marit wordt per 1 februari coördinator bij de Stichting Present Nunspeet en is als coach een eigen bedrijf gestart onder de naam 'Met Marit'.

NUNSPEET - "Ik heb kunnen woekeren met mijn talenten en vaardigheden en dat heb ik heel erg leuk gevonden. Ik heb nieuwe dingen kunnen ontwikkelen, samenwerkingen tot stand kunnen brengen en er was heel veel diversiteit. Dat heeft gemaakt dat ik het zo lang heb vol gehouden. Ik heb ook heel veel vrijheid gehad om die dingen te doen." Klussen als de Beursvloer en NL Doet vragen heel veel inzet en heel veel tijd. "Maar als na afloop iedereen het resultaat ziet, dan weet je waarvoor je het doet." Ze kijkt ook met heel veel voldoening terug op de contacten met statushouders, omdat zij het traject voor de participatieverklaring verzorgde.

Bij al dat enthousiasme rijst de vraag: 'Waarom stop je dan?' Marit: "Het is heel leuk, maar er gaat toch routine in zitten. Ik ben de afgelopen jaren ook bezig geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling. De opleiding tot coach en mijn eigen vroegere opleiding kwamen weer boven en ik vind het leuk die andere kant van mezelf meer te gaan ontwikkelen."

Cosmopoliet

Marit Hofman (48 jaar, getrouwd, moeder van een dochter die met haar gezin in israël woont en een in Groningen studerende zoon) is geboren boven de Poolcirkel in Noorwegen en woonde vervolgens in Uganda, Ethiopië, Kenia en de Verenigde Staten, Op haar 18e jaar keerde ze terug in Nederland, studeerde onder meer Creatieve Therapie en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. In 2009 werd ze coördinator van het Servicepunt Vrijwilligers en makelaar maatschappelijke stages. Betrokken, deskundig, initiërend en een 'spin in het web'. Marian van Ommen en Maaike Mazier gaan die taken nu van haar overnemen,

Stichting Present

Marit Hofman wilde wel iets blijven doen met alles wat ze de afgelopen elf jaar geleerd heeft. Het werd Present. In taken een meer afgebakende organisatie. Ze gaat daar acht uur per week aan de slag. Nieuw voor haar is dat ze het samen met Marleen Kragt gaat doen. Bij het Servicepunt was Marit, ondanks delegeren, wel eindverantwoordelijk. "Nu kan ik dat delen en samen doen." Grappig is dat ze aan de wieg gestaan heeft bij de oprichting van Present. Nu kan ze aan de slag. Ideeën heeft ze al. Ze gaat zich bezighouden met de statushouders die via Present vrijwilligerswerk doen.

Met Marit

Met haar eigen bedrijf 'Met Marit' coacht zij vrouwen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daar kunnen heel diverse problemen een rol spelen. Ze heeft bij het coachen aandacht voor het innerlijk, maar ook het uiterlijk en creativiteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden