Nunspeet verliest van DOS kampen: 2-4

Foto: Fred Hup

NUNSPEET - Afgelopen zaterdag - 1 februari - stonden Nunspeet en DOS kampen opnieuw tegen over elkaar. Nadat Dos Kampen in de eerste wedstrijd van deze competitie al met een 3-0 overwinning van het veld stapte trok men zaterdag opnieuw aan het langste eind.


DOS kampen aanvaller Jochem van Putten had al in de 8ste minuut de score kunnen openen met een goede mogelijkheid voor de gasten. Vervolgens was het Nunspeet dat succesvol was in de tegenaanval. Martijn Barneveld veroorzaakte een strafschop. Lars van Wetering benutte de penalty feilloos. In de 17e minuut kwam DOS langszij via een kopbal van Twan Knul. In de 40ste minuut kreeg Van Putten opnieuw de kans op een doelpunt maar wist zich met deze mogelijkheid ook geen raad. Nunspeet beperkte zich alleen tot verdedigen, goed opbouwen was deze middag teveel gevraagd voor het team van trainer Erwin Brem. In de 43ste minuut kwam Nunspeet echter geheel onverwachts op 2-1. Een schitterend schot van Van Wetering werd gedragen door de wind en vloog binnen, oud-Nunspeet keeper Henrico Abma was geheel kansloos.
Na rust wist DOS binnen een kwartier de wedstrijd naar haar hand te zetten. In de 55ste minuut was het dan toch raak voor Van Putten 2-2. Vier minuten later kwam DOS zelfs op voorsprong. Een inzet van Knul werd goed gekeerd door Sean Poot maar Poot was kansloos op de rebound nog aangeraakt door een Nunspeet been. Vier minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist het vierde doelpunt van DOS Kampen. Een meer dan terechte overwinning voor de ploeg uit Kampen.
Komende zaterdag gaat Nunspeet op bezoek bij DTS 35.

Meer berichten