CU-gemeenteraadslid Jennifer Elskamp.(Foto: ChristenUnie Nunspeet)
CU-gemeenteraadslid Jennifer Elskamp.(Foto: ChristenUnie Nunspeet) (Foto: )

'Regeling goed nieuws voor alle inzamelaars'

NUNSPEET - In de beantwoording van de schriftelijke vragen heeft het college van Nunspeet toegezegd dat er dit jaar een overgangsregeling komt voor de inzamelaars van oud papier. Dat is goed nieuws voor scholen, vrijwilligersorganisaties en verenigingen, vindt ook de fractie van de ChristenUnie.


In november ontvingen inzamelaars een brief van de gemeente met de mededeling dat de inzameling per direct beëindigd moest worden. De abrupte beëindiging van de inzameling zorgde voor gaten in de begroting bij de betrokken partijen. Gemeentebelang heeft hier schriftelijke vragen over gesteld en de ChristenUnie heeft aanvullende vragen gesteld in de commissie maatschappij en middelen.
Gemeenteraadslid Jennifer Elskamp: "We hebben verschillende organisaties en scholen gesproken en zijn onder de indruk geraakt van de inzet van vrijwilligers en de goede doelen die gesteund worden met de opbrengst van oud papier. We zijn blij dat het college de organisaties en scholen tegemoet komt met een overgangsregeling. Dat geeft betrokkenen de tijd om na te denken over de toekomstige financiering van de goede doelen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden