Een oud plaatje, ooit gemaakt op landgoed  Staverden. (Foto: archief Landgoed Staverden)
Een oud plaatje, ooit gemaakt op landgoed Staverden. (Foto: archief Landgoed Staverden)

Bijzondere verhalen over zwarte weduwe op landgoed

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen bieden op zondag 16 februari een cultuurhistorische wandeling aan over Landgoed Staverden.

REGIO - Het landgoed Staverden, gelegen in een uniek beekdal-landschap, heeft een interessante, lange historie die teruggaat naar de 13e eeuw. De boswachters vertellen tijdens de wandeling over de ontwikkeling van het kasteel, de bosbouw, de boerderijen en de bewoners door de eeuwen heen. Ook de bijzondere verhalen over de witte pauwen en Eleonora, de zwarte weduwe van Staverden zullen zeker niet ontbreken.
De wandeling begint om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg in Staverden. De wandeling duurt zo'n twee uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar betalen 2,50 euro per persoon. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen gratis deelnemen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling dient contant te geschieden op de locatie (geen pin aanwezig, dus graag gepast betalen). Reserveren voor deze wandeling is niet nodig.

Meer informatie: www.glk.nl/activiteiten of Jan Bos, tel. 06-20203110 of Leo van der Graaff, tel. 0341-552576.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden