Ondanks veel inzet verloor Nunspeet thuis met 0 - 1 van DOS'37.
Ondanks veel inzet verloor Nunspeet thuis met 0 - 1 van DOS'37. (Foto: J.Tempert)

V.v. Nunspeet zet slechte serie voort

NUNSPEET - "De gifbeker is blijkbaar nog niet leeg," aldus trainer Erwin Brem van Nunspeet na afloop van de wedstrijd Nunspeet- DOS'37 (1-2).


In een matige wedstrijd waren de goede kansen voor beide teams in de eerste helft op een hand te tellen. Beide teams speelden vooral om geen doelpunt tegen te krijgen. Het elftal van Nunspeet acteerde vooral in de eerste helft onwennig door de nieuwe speelstijl. Het hoogtepunt in het eerste kwartier werd opgeëist door arbiter Tyler was. Na zes minuten raakte hij namelijk geblesseerd. Na deskundige verzorging kon hij toch nog het duel afmaken.
Hierna was het DOS dat een eerste kans wist te creëren maar het schot werd geblokt. Nunspeet creëerde enkele kansjes via Peter Huijgen, die onbenut bleven. De beste kans in de eerste helft was toch voor DOS. Maar een DOS-aanvaller was net te laat om doelman Sean Poot te verschalken. Aan de andere kant was Marco de Vries ook dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot verdween net naast het DOS doel. Daarmee werd de ruststand bepaald op 0-0.

Nunspeet kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Lars van Wetering, Job Hoogedoorn en opnieuw Peter Huijgen wisten allen niet te scoren maar goede mogelijkheden werden wel degelijk gecreëerd. Vervolgens was het de beurt aan DOS'37. Nadat Menno Kamphuis eerst de lat raakte, viel kort daarop de voorsprong voor de gasten. Sten Middelkamp zette met een schot dat letterlijk uit de lucht kwam vallen de gasten op 0-1. Nunspeet herpakte zich snel. De gelijkmaker kwam uit een schitterend genomen vrije trap van Lars van Wetering, waardoor doelman Patrick Nitert kansloos bleef.
Na deze gelijkmaker was het binnen drie minuten opnieuw Van Wetering die één op één met keeper Nitert de 2-1 op zijn schoen had.

Het spel van beide ploegen werd er niet beter op en de angst om te verliezen nam met de minuut toe. Maar een hoekschop in de slotfase leidde de winst voor DOS'37 in. Na afloop stelden beide trainers dat een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest maar stond Nunspeet om 16.30 uur opnieuw met lege handen.
De komende weken is er geen competitie, zoals Trainer Brem noemde met hierna alleen nog maar finales voor Nunspeet om het eerste klasse voetbal komend seizoen veilig te stellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden