De recreatiegebieden van Leisurelands zijn vorig jaar door ruim 4,7 miljoen mensen bezocht. (Foto: Leisurelands)
De recreatiegebieden van Leisurelands zijn vorig jaar door ruim 4,7 miljoen mensen bezocht. (Foto: Leisurelands)

Zandenplas toeristische trekpleister

door de redactie

Een dagje strand blijft ongekend populair. Of het nu gaat om zonnen en relaxen op het strand en daarna afkoelen in het water op een zomerse dag of er wandelend of fietsend op uit trekken in een ander jaargetijde: de recreatiegebieden van Leisurelands zijn in 2019 weer veelvuldig bezocht. De Zandenplas is één van de grote trekpleisters

NUNSPEET - De teller van Leisurelands staat op ruim 4,7 miljoen strandbezoekers. Alleen het recordjaar 2018 trok - door de extreem warme en lange zomer - meer strandbezoekers (ruim 5,5 miljoen).

Bij de ruim 4,7 miljoen bezoekers zijn uitsluitend dagrecreanten - onder andere strandbezoekers, actieve recreanten zoals wandelaars, duikers, vissers en sufers, en evenementenbezoekers - meegerekend. Op de recreatiegebieden zijn diverse ondernemingen gevestigd met een eigen ingang zoals jachthavens, golfbanen, wellnessresorts en horecagelegenheden. Deze ondernemers zagen hun populariteit stijgen en zij ontvingen ook weer een groot aantal bezoekers: in 2019 bijna 2,2 miljoen bezoekers. Hiermee komt het totaal aantal bezoekers op de recreatiegebieden van Leisurelands in 2019 uit op bijna 7 miljoen.

Surfoever Hoge Bijssel

Surfoever Hoge Bijssel in Nunspeet trekt de laatste jaren stabiel tussen de 12.000 en de 12.500 recreanten. De Zandenplas lokte de laatste jaren de volgende aantallen bezoekers: 99.500 (2015); 101.500 (2016); 87.000 (2017), in de lange warme zomer van 2018 167.500 bezoekers en vorig jaar 139.000 recreanten.
Het paasweekend van 21 en 22 april zorgde voor een goede start van het nieuwe recreatieseizoen. Daarna was het lang wachten op mooi weer. Begin juni werd het opnieuw warm en werd meteen de eerste tropische dag (30 graden of meer) van 2019 gemeten. In de maand juli werden vele hitterecords gebroken en op sommige dagen werd het meer dan 40 graden. Opvallend genoeg was het op deze dagen overdag relatief rustig, omdat het zelfs in de schaduw te warm was. De zwoele zomeravonden zorgden echter voor drukte van bezoekers die 's avonds de nodige verkoeling zochten. Eind augustus kende de enige hittegolf van 2019. Daarna was de zomer voorbij, want in september werden er geen zomerse dagen (25 graden of meer) gemeten.
Leisurelands exploiteert 20 recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg. De bieden zijn 365 dagen per jaar open en bieden een breed scala aan activiteiten. De toegang is gratis, alleen voor het parkeren betaalt de bezoeker parkeergeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden