Jennifer Elskamp voelt zich al thuis in de gemeenteraad van Nunspeet.. (Foto: Dick Baas)
Jennifer Elskamp voelt zich al thuis in de gemeenteraad van Nunspeet.. (Foto: Dick Baas) (Foto: )

Eerste woord nieuw raadslid: 'tegen'

'Zestien weken
is mooie periode om het politieke werk te leren'

Dick Baas

Dick Baas

Jennifer Elskamp is invalster

Je bent beëdigd als nieuw lid van de Nunspeetse gemeenteraad. Onderwerp voor de maiden speech staat op de agenda. Maar dan moet eerst een motie behandeld worden. Met daarbij hoofdelijke stemming. En zo is dus na 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig' bij de beëdiging het eerste woord in de raad van Jennifer Elskamp: 'tegen'.

NUNSPEET - Jennifer Elskamp werd op 19 december beëdigd als raadslid voor de ChristenUnie. Zij kwam in de raad als vervanger van Ingrid Slaa, die om gezondheidsredenen tijdelijk ontslag had genomen. Dat gaat dan volgens de wet om een periode van zestien weken. Na die periode is Ingrid Slaa weer automatisch raadslid, tenzij er nog een periode van zestien weken moet volgen.

Jennifer had zich voor die eerste raadsvergadering goed voorbereid. Ze zou de woordvoering voor de ChristenUnie doen bij het agendapunt 'Nota bestaanszekerheid gemeente Nunspeet 2019-2022', een onderwerp dat haar en de CU na aan het hart ligt. Het thema 'Iedereen telt mee' is voor haar heel belangrijk. Ze had de voorzitter van de raad gevraagd of zij als eerste het woord mocht voeren. Mooi voordeel: een raadslid dat voor het eerst spreekt in de raad (maiden speech) mag niet onderbroken worden.

Verwachtingen

Jennifer heeft er flink last van gehad, want dit was niet de start die zij zich voorgesteld had. Maar ze weet al, het hoort bij de politiek. Daarom vindt zij deze periode van zestien weken een mooie tijd om te om te kijken of de politiek is wat zij ervan verwacht. Ze heeft een duidelijk uitgangspunt geformuleerd op haar Facebookpagina: "Een tijdelijke vervanging, maar wel een verantwoordelijke taak. Een belofte aan God en aan de inwoners van Nunspeet. Ik wil ten dienste staan van jullie en me vooral inzetten voor het eerste thema uit het collegeprogramma dat ook het eerste speerpunt was in ons verkiezingsprogram: Iedereen telt mee."

Wie is Jennifer Elskamp?

Jennifer Elskamp-Hofstede (41 jaar) is geboren en getogen in Elburg, ging naar het Carolus Clusius College in Zwolle, studeerde zending aan de Evangelische Theologische Hogeschool, trouwde met Gert Elskamp (tot voor kort eigenaar van Elskamp Tuinmeubelcentrum) en heeft vier kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Jennifer heeft in Brazilië gewerkt als bij Youth with a Mission (samen met Gert en twee kinderen), was docent godsdienst aan het Chr. College Groevenbeek en is nu zorgcoördinator havo/vwo bij Groevenbeek.

Ze kwam op de lijst van de CU voor de gemeenteraad op de vierde plaats. Dus gekozen, maar toen bleek dat Arie Harteveld (nr. 8) met voorkeur was gekozen. "Ik was toen echt wel teleurgesteld, maar Arie is een aanwinst voor de fractie", zegt Jennifer.

Jennifer denkt dat het politieke bloed in de genen zit. Zo was de oudste broer van haar vader, Henk Hofstede, voorzitter CNV en lid Eerste Kamer voor het CDA.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden