ChristenUnie Nunspeet stelt vragen over sluiting zwembad Philadelphia

NUNSPEET - De ChristenUnie Nunspeet wil dat het college meedenkt over het behoud van een zwemfaciliteit voor mensen met een beperking in de gemeente Nunspeet.  Dat blijkt uit schriftelijke vragen van raadslid Jennifer Elskamp.
“Vanaf afgelopen zaterdag is er op social media aandacht gevraagd voor de sluiting van het therapiebad bij Philadelphia in Vierhouten. We hebben de berichtgeving met veel interesse gevolgd. Ondertussen is het bericht meer dan tweeduizend keer gedeeld en heeft ook de Stentor er een artikel over gepubliceerd. Het onderwerp gaat ons aan het hart. Voor mensen met een beperking is het heel belangrijk om in een veilige omgeving te kunnen bewegen. Voor veel van die mensen (denk aan mensen met epilepsie) is een zwembad de meest veilige omgeving”, zegt Elskamp.
Aangezien vorig jaar het bad van ’s Heerenloo gesloten werd, was Vierhouten voor sommigen het enige alternatief in de omgeving om te kunnen zwemmen. Ook leerlingen van De Wingerd maken gebruik van deze faciliteit.
De fractie van de ChistenUnie rekent erop dat het college in gesprek wil gaan met de betrokken partijen en wil meedenken over oplossingen om deze faciliteit te behouden.

Meer berichten