Wethouder Marije Storteboom met JONG&Politiek: Floortje Zwinkels, Kiki Zwinkels, Herma Vlijm en Eva van der Laan. (Foto Henry Stulen)
Wethouder Marije Storteboom met JONG&Politiek: Floortje Zwinkels, Kiki Zwinkels, Herma Vlijm en Eva van der Laan. (Foto Henry Stulen) (Foto: )

Te hard rijden en geen voorrang geven

Dick Baas

Wethouder neemt gevoelens inwoners over verkeer serieus

JONG&Politiek kweekvijver voor nieuwe politici

JONG&Politiek Nunspeet heeft in de gemeente Nunspeet een verkeersonderzoek gehouden. Het project JONG&Politiek is op 1 maart 2019 gestart in partnerschap tussen de lokale partijen Gemeentebelang Nunspeet, Progressief Ermelo en Harderwijk Anders. Lokale politici en gemeentebestuurders worden vanuit dit project gevoed met ideeën van jongeren uit hun gemeente. Dat kan leiden tot nieuwe inzichten over onderwerpen dit jongeren aangaan. Jongeren tot en met 30 jaar zijn welkom.

Nunspeters rijden te hard in de bebouwde kom, geven geen voorrang en rijden tegen eenrichtingsverkeer in. Dat zijn zo wat irritaties, die jongeren van JONG&Politiek constateerden bij hun verkeersonderzoek in de gemeente Nunspeet. De resultaten werden overhandigd aan verkeerswethouder Marije Storteboom. Zij neemt het mee in het Gemeentelijk Vervoers- en Verkeersplan.

NUNSPEET - JONG&Politiek had op eigen initiatief een onderzoek naar verkeersirritaties in de gemeente Nunspeet uitgevoerd. Het onderzoek werd door de jongeren via Facebook gehouden en middels een mondelinge enquête in het centrum van Nunspeet. Online reageerden 136 inwoners en mondeling is met ongeveer 70 mensen gesproken.Van de online antwoorden kwamen er 111 uit Nunspeet, 19 uit Elspeet, 4 uit Hulshorst en 2 uit Vierhouten. bij de actie in het centrum werden mensen aangesproken en kon iedereen knelpunten aangeven.

Reacties

De Nijverheidsweg werd veel genoemd. Hier is onduidelijkheid over de voorrangssituatie ter hoogte van de Harderwijkerweg waardoor er geen voorrang verleend wordt. Op de Laan wordt bij de kruisingen met de Brinkersweg en de Bosweg heel vaak geen voorrang verleend. In de Dorpsstraat ergeren veel mensen zich aan de fietsers in het winkelgebied. In de Stationslaan is weinig parkeergelegenheid en is er overlast door het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast wordt geklaagd over de nauwe doorgang bij de parkeerplaats Kerkendriest. De afwijkende voorrangsregeling op rotonde Oenenburgweg/Elburgerweg is gevaarlijk.

Veel deelnemers vinden dat de handhaving van de regelgeving minimaal is. Daardoor wordt er te hard gereden en fout geparkeerd. Wethouder Storteboom gaf de jongeren het advies het rapport ook in te sturen als zienswijze bij het gemeentelijk Vervoers- en Verkeersplan.Zij daagde de jongeren uit om na te denken over manieren van gedragsverandering. Zij gaat het rapport bestuderen. Wellicht zijn al snel kleine verbeteringen mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden