Gert Drost reikt namens de organisatie LEEF-marathon de cheque uit.
Gert Drost reikt namens de organisatie LEEF-marathon de cheque uit. (Foto: Marike Bijtelaar)

Cheque LEEF-marathon naar Constru Casa

NUNSPEET - De organisatie van de LEEF-marathon heeft een cheque uitgereikt aan de stichting Constru Casa. 

Ook dit jaar werd de LEEF-marathon weer gehouden. Lopend Etend En Fietsend (LEEF) werd er door de twee- en drietallen een hele marathon afgelegd over ruim 42 kilometer. Start en finish waren zoals gebruikelijk in Vierhouten. De deelnemers moesten twee rondes afleggen van respectievelijk 17 en 25 kilometer. De eerste ronde vond plaats rondom Vierhouten en Stakenberg. Tijdens de tweede ronde werd onder meer het centrum van Nunspeet aangedaan. De routes liepen door de bossen via geaccidenteerd terrein, zowel verhard als onverhard. Dit werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. Om de vijf kilometer kregen de teams een consumptie waarbij er eventueel gepauzeerd kon worden.  Elk jaar gaat de gehele opbrengst naar een goed doel. Nu naar Constru Casa.

Constru Casa is een organisatie zonder winstoogmerk en streeft ernaar om de leefomstandigheden te verbeteren van de armste gezinnen in Guatemala. Dit doet men door middel van het bouwen van huizen, maar ook door bredere ondersteuning te bieden in de vorm van onderwijs- en gezondheidsprojecten, die de ontwikkeling van de gemeenschap bevorderen. Samen met stichting NEON (Nunspeet En Ontwikkelingssamenwerking) zet Constru Casa zich dit jaar in voor de gemeenschap in het dorpje Nuevo Oasis, waarmee drie families, die onder erbarmelijke omstandigheden leven, helpen aan betere leefomstandigheden.

De vijfde editie van de LEEF-marathon vindt plaats op zaterdag 5 september. Opgeven kan al via: www.leefmarathonnunspeet.jouwweb.nl

Meer berichten