Ingrid van der Veen is gepassioneerd voor kleur. (Foto: Dick van der Veen)
Ingrid van der Veen is gepassioneerd voor kleur. (Foto: Dick van der Veen) (Foto: )

Ingrid van der Veen be(te)kent kleur

Designer van opvallende projecten
in vele landen

Dick van der Veen

“Ik ben kleurrijk opgevoed. De spanning voor mij als designer begint pas als ik wit helemaal weg laat. Dan gebeurt er iets. Iets waar we in Nederland maar moeilijk aan kunnen wennen. De warmte die eruit voortvloeit, ‘t blijde gevoel dat het oproept. Maar wel kleuren die met elkaar in balans zijn. Smoel geven aan interieurs.”

HATTEMERBROEK – Ingrid van der Veen, Business Owner & Interiordesigner, laat op dinsdag 17 en woensdag 18 maart in de RAI zien hoe het met de inrichting van hotels anders kan. ,,Vanuit Londen ben ik gevraagd om de entree van de Independent Hotel Show te ontwerpen. Dat wordt op 7 x 16 meter on-Nederlands spectaculair. Samen met 21 partners leef ik me uit in receptie, lobby en hotelkamer. Van vloer tot hotelbed, van op maat gemaakt fluweel behang tot zelf ontworpen vloerkleden.”

Passie

Tekenen toen en ontwerpen nu is haar passie. ,,Ik maakte in een tussenjaar in Las Vegas als uitwisselingsstudent flyers voor mede-studenten. Op de Kunstacademie Artez AKI in Enschede viel de keuze op architectonische vormgeving. Of eigenlijk gezegd was het nog slechts een voorportaal, want theater, mode, ik vond het allemaal mooi. Heb me een aantal maanden in Newcastle (Stage Design) op drama gefocust. In het vervolg erop heb ik allerlei theaterproducties ontworpen, sets voor televisieseries en films”

Ondernemer

De namen van Herman Finkers (tv-serie 'Van Jonge Leu en Oale groond'), de dierentuin in Rhenen, de Hollandse Waterlinie komen voorbij. Let op: wel als zelfstandig ondernemer, bezig met de ontwikkeling van een eigen productlijn. ,,Inmiddels leerde ik mijn man kennen, ben naar deze regio verhuisd en kreeg kinderen, Morris en Lola van nu 10 en 9 jaar. Dan kom je op een keerpunt. Ik ben niet ingestapt in de tv-serie 'Dokter Deen'. Was een beetje klaar met tv, film en theater. Laat ik zo zeggen dat hoofd en lichaam niet meer harmonie verkeerden. In 2012 lanceerde ik het eigen internationale label Popsicle.”

Nieuwe uitdaging

Dan gaat toch erg veel tijd in marketing en sales zitten. Het is de reden voor een nieuwe uitdaging. ,,Ik miste het creëren, ontwerpen als mijn core business. Had het gevoel dichter bij mezelf te moeten blijven. De vrije hand hebben in kleuren die voor een belangrijk deel uit maken van mijn passie.”

De Librije

In dit verband valt de naam van Jan des Bouvrie, de topontwerper die geen opvolger kreeg. Van der Veen laat zich niet vangen in regels en voorschriften. ,,Bij Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle kreeg ik de vrije hand bij het inrichten van alle 19 hotelkamers. Het eerste wat ik doe is luisteren naar het verhaal van een opdrachtgever. Breng stapsgewijs ideeën in voor het transformeren van kleur en sfeer in hotelkamers, restaurants en dergelijke. Vaak roept dat gaandeweg een 'wow' op. Het is wennen aan mijn insteek: het weglaten van wit of het minimaliseren ervan. Als mensen er gelukkig mee blijken te zijn, toegeven zoiets zelf nooit te hebben bedacht, is dat mijn grootste beloning.”

Costa Blanca

Vorig jaar heeft Ingrid met een partner in Spanje 'Be Bold Interiors' opgestart. Aan de Costa Blanca beijvert het tweetal zich met het brengen van kleur in villa’s, hotels en restaurants. Op het vlak van coaching maakt ze zich onder de vlag van het Ministerie Ondernemend Nederland verdienstelijk voor Nederlandse bedrijven over de grens.

Bouw studio

Ook de plannen voor de bouw van een studio op het terrein aan de Elburgerweg in Hattemerbroek krijgen vorm. ,,Dit is het goede moment om te groeien. Om dingen uit handen te geven, zoals inkoop van materialen. Ik krijg dan meer tijd om mijn hart te volgen bij creatieve oprispingen. Natuurlijk gaan de grote beurzen in Milaan. Parijs en Londen niet aan me voorbij. Misschien moet ik ervaren dat Nederland te klein is voor mijn opvattingen. Dat klinkt arrogant, maar zo bedoel ik het allerminst. Het terrein verleggen naar oorden waar ze daar meer voor open staan is een mogelijkheid.”

Meer informatie

Neem voor meer informatie een kijkje op de sites:

ingridvanderveen.com

beboldinteriors.com

Meer berichten