Gerwin van Triest tijdens een intervaltraining rond de Kralingse Plas in  Rotterdam. (Foto: Jeroen Mol Fotografie)
Gerwin van Triest tijdens een intervaltraining rond de Kralingse Plas in Rotterdam. (Foto: Jeroen Mol Fotografie) (Foto: )

Elspeter (44) doet wereldrecordpoging

Door de redactie

'Ik geloof in de liefde voor de mens en dat God voor ons zorgt'

Doneren

Op de website www.wereldrecordspeedmars.nl is meer informatie te vinden over de recordpoging van marinier Gerwin van Triest uit Elspeet en zijn collega's, evenals een donatieknop.

Een team van achttien mariniers gaat op zaterdag 4 april in Rotterdam een poging doen om het huidige Wereld Record Speedmars op de marathon te verbreken. Eén van hen is de 44-jarige Gerwin van Triest uit Elspeet

ELSPEET - Om het record te breken moeten acht van hen hardlopend de klassieke afstand van 42.195 meter afleggen binnen de tijd van 4 uur, 16 minuten en 48 seconden, waarbij zij een rugzak van 40 Engelse pond (18,1 kilo), een camouflagebroek, zwarte hoge legerschoenen en een T-shirt dragen. De rest van het team voorziet hen van sportdrank, gels en houdt hen uit de wind op 4 april, de dag voor de Rotterdam Marathon op hetzelfde parcours.

Initiator

Gerwin van Triest uit Elspeet is initiator en organisator van dit project dat als doel heeft om geld op te halen voor 'Marines Fight Cancer'. Dat het een bijzonder project is blijkt wel uit het feit dat NPO 2 al maanden bezig is met het in beeld brengen van deze extreme vorm van broederschap en fysiek presteren. Zo volgen zij de meeste (twee wekelijkse) gezamenlijke trainingen van het team en maken individuele portretten van sommige lopers.

Grenzen

Gerwin: "De NPO sloeg aan op het feit dat wij de grenzen van het fysieke kunnen op zoeken bij ons zelf, dit om collega's te helpen". Om te zorgen dat er geen donaties aan de strijkstok blijven hangen is een stichting opgericht met de veelzeggende naam 'Doe wel, en zie niet om..!'. "Ik geloof in de liefde voor de mens en dat God voor ons zorgt. Wanneer iedereen zou leven in die overtuiging, waar voor mij deze naam voor staat, dan was het wellicht nog mooier op deze aardbol".

Kanker

"Elke euro gaat naar onderzoek tegen kanker en/of ondersteuning van collega-mariniers die kanker hebben en het financieel lastig hebben. Velen van hebben hun leven gewaagd voor de BV Nederland. Nu kunnen wij en hopelijk met ons vele Nederlanders, wat terug doen", aldus de Elspeter.

Meer berichten