Telefoontreintjes voor kwetsbare Nunspeters

NUNSPEET - Nu het maatschappelijk leven door de bestrijding van het corona-virus steeds meer stil komt te liggen, is het voor diverse groepen in de samenleving een periode van haast volledige isolatie. Denk aan de groep kwetsbare ouderen, chronisch zieken, mensen die kort geleden een verlies te verwerken hebben gekregen, mensen met een psychiatrische of fysieke beperking en mensen met een klein netwerk.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van elk mens om in contact te zijn en te blijven met andere mensen, is er vanuit Het Venster een initiatief gestart om Telefoon Treintjes in gemeente Nunspeet uit te zetten. Dit werkt hetzelfde als de telefooncirkel.
Een Telefoon Treintje wordt gevormd door een kleine groep mensen, die elkaar iedere dag op een vast tijdstip even bellen. Even een belletje, even een beetje aandacht. Of alles nog goed is. Of er nog wat nodig is. Lukt het met de boodschappen? Waar beleeft iemand plezier aan?

Werkwijze

De coördinerende vrijwilliger belt dagelijks op een vast tijdstip de eerste deelnemer. Daarna bellen de deelnemers elkaar in een vaste volgorde. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger terug. Dan is de cirkel rond. Krijgt een deelnemer bij de volgende deelnemer geen gehoor, dan wordt direct de vrijwilliger gebeld. Die gaat na wat er aan de hand is. En zorgt dat er eventueel maatregelen worden genomen. Ondertussen zorgt hij ervoor, dat de Telefoontrein weer verder gaat. NB. Eén Telefoon Treintje wordt gevormd door een vrijwilliger met daarbij 5 tot maximaal 8 bellers.

Oproep

Het Venster is op zoek naar burgers die als vrijwilliger een Telefoon Treintje willen beheren en coördineren. Deze vrijwilliger is ‘eigenaar’ van het Treintje en zorgt ervoor dat het treintje elke dag in beweging komt. De vrijwilliger kan eventueel terugvallen op een medewerker van Het Venster.

Ook is Het Venster op zoek naar mensen die zelf graag willen deelnemen aan een Telefoon Treintje. Vooral zij die in deze dagen van maatschappelijke isolatie toch graag dagelijks contact willen hebben met andere mensen worden van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deelname aan een Telefoon Treintje.

Wilt u vrijwilliger worden of zelf als deelnemer betrokken worden bij een Telefoon Treintje? Neem dan contact op met de contactpersoon van dit project; Joanne Loedeman. Voor vragen of meer informatie is Joanne bereikbaar via Het Venster, (0341) 25 72 42.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden