Foto: eigen foto

Medisch pedicure Kirsten van Hattem schenkt beschermingsmiddelen

NUNSPEET - Medisch pedicure Kirsten van Hattem heeft sinds enkele dagen een lege stoel, maar nog wel volle kasten. Omdat de beschermingsmiddelen hard nodig zijn bij de huisartenpraktijken heeft zij een ronde gemaakt langs de verschillende locaties in Nunspeet om schorten, mondkapjes en handschoenen te brengen. Vanzelfsprekend met in achtneming van de hygiënemaatregelen en alleen op afspraak.

Kirsten: "Van een hele volle agenda naar een lege agenda is een behoorlijke overgang. Het advies van onze brancheorganisatie was om pedicurepraktijken te sluiten. Op dit moment wordt er in overleg met de podotherapeut alleen medisch noodzakelijke zorg bij diabetespatiënten met een bepaald zorgprofiel gegeven, zodat juist die risicocliënten niet terecht komen bij de huisartsen en ziekenhuizen.
''Mijn man heeft een beroep in een branche die wordt aangemerkt als 'vitaal proces' en moest met spoed naar een werklocatie in het zuiden. Voor hem maakte ik een pakketje met handschoenen, mondkapjes en desinfecterende handgel. Tegelijkertijd hoorde ik in het nieuws meerdere oproepen om beschermingsmiddelen te delen daar waar ze het hardst nodig zijn. Toen heb ik een belronde gedaan met de huisartsen en een groot deel van mijn voorraad weggegeven. Een kleine voorraad moet ik bewaren voor als er straks weer verantwoord behandelingen gegeven kunnen worden in mijn eigen praktijk. Maar een groot deel kan ik nu missen."

Meer berichten