Foto: St Jansdal

Patiënten met corona op één verdieping

REGIO - Tot voor kort lagen patiënten met corona of een verdenking hierop verdeeld over meerdere verdiepingen in ziekenhuis St Jansdal. Enkele dagen geleden is besloten om al deze patiënten te verhuizen naar de eerste verdieping op de afdelingen 1-oost en 1-west. Hier is ruimte voor 80 bedden. Daarnaast wordt er naast de operatiekamers een ruimte gecreëerd voor extra IC-bedden.

 De verhuizing is nodig om de belasting voor zorgmedewerkers te verminderen voor deze speciale patiëntencategorie en maakt het ziekenhuis klaar voor toename van extra patiënten. “We brengen op deze manier de deskundigheid op één plek”, vertelt Pieter Immerzeel (hoofd kliniek). “Voor patiënten is een opname op de isolatieafdeling ingrijpend. Niet alleen vanwege de intensieve en bijzondere vorm van zorg, maar ook vanwege het sociale isolement dat zij kunnen ervaren. Helaas mogen patiënten met corona of een verdenking daarop geen bezoek ontvangen om besmetting met anderen te voorkomen.”
Voor verpleegkundigen en medisch specialisten is het bijzonder om te werken op een isolatieafdeling. Immerzeel: “De werkwijze is heel anders dan op een reguliere verpleegafdeling. Zo dragen zij beschermingsmiddelen om zichzelf en patiënten te beschermen en is de manier van werken aangepast. Naast verpleegkundige zorg heeft het ook invloed op medewerkers van de ondersteunende diensten, zoals de voedingsdienst, schoonmaak en logistiek.”
De steun aan het ziekenhuis blijft onverminderd doorgaan en dat wordt enorm gewaardeerd. Een woordvoerder: ''Vanuit alle lagen van de samenleving ontvangen wij steunbetuigingen. Dit is ontroerend, indrukwekkend en toont het gevoel van solidariteit dat op dit moment overheerst. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe de medewerkers thuis en in het ziekenhuis in deze bijzondere tijd schouder aan schouder staan.''

Meer berichten