Door de financiële steun Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet, Rotary Nunspeet en de Cliëntenraad is de 'Qwiek up wens' gerealiseerd. (Foto: Stichting Kontakt)
Door de financiële steun Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet, Rotary Nunspeet en de Cliëntenraad is de 'Qwiek up wens' gerealiseerd. (Foto: Stichting Kontakt) (Foto: )

Stichting Kontakt steunt ouderen met Qwiek up

Geen vrijwilligers meer in het verpleeghuis. Mensen op hun kamers zonder activiteit en direct contact. Welzijn Bunterhoek heeft daarom Stichting Kontakt benaderd of zij konden kunnen helpen met de aanschaf van een Qwiek up.

NUNSPEET - Door de financiële steun Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet, Rotary Nunspeet en de Cliëntenraad is de 'Qwiek up wens' gerealiseerd. Al één op de drie zorghuizen maken enthousiast gebruik van de Qwiek up. Zorgmedewerkers kunnen het als middel voor zorg en welzijn inzetten. Beelden van verschillende modules (lente, boswandeling, kinderen etc.) kunnen worden geprojecteerd op plafond of muur met geluid of muziek. De Qwiek up kan gebruikt worden als afleiding bij een zorgmoment. In iedere ruimte kan nu gesnoezeld worden. De Qwiek up kan ook ingezet worden als dagbesteding. Met een USB-stick kan een belevingsmodule worden gemaakt. Iedere bewoner kan met zijn eigen foto’s en video herinneringen ophalen. Het werk wordt voor de zorg efficiënter en voor de bewoners plezieriger. Tijdens deze crisis wil Stichting Kontakt naast de Qwiek up nog andere middelen aanbieden.

Meer informatie over Kontakt en/of voor donaties: www.stichtingkontakt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden