Nathan Mulder, bezorger van Stella was actief voor de Voedselbank.
Nathan Mulder, bezorger van Stella was actief voor de Voedselbank. (Foto: Stella)

Stella helpt Voedselbank bij bezorging

NUNSPEET - Door de coronacrisis hebben sommige organisaties te maken met een steeds groter wordende werkdruk, waaronder de Voedselbanken. Minder vrijwilligers zijn beschikbaar om pakketten te bezorgen, omdat zij in de risicogroep van het virus vallen. Door de plotselinge opkomende werkloosheid, is er wel steeds meer behoefte aan voedselpakketten. Daarom luidde er een noodkreet van de Voedselbank: 'Als er al eten is voor de Voedselbank, wie kan het dan uitdelen?' Twee bezorgers van e-bikefabrikant Stella hielpen de Voedselbank daarom op vrijdag 3 april mee met deze onmisbare taak. Zij brachten met Stella bezorgbussen voedselpakketten rond in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Juist in deze moeilijke periode ontstaan er talloze mooie initiatieven. Dit gebeurde bijvoorbeeld al in de zorg, maar ook de vrijwilligers van de Voedselbanken krijgen nu een steuntje in de rug. “Een gedeelte van onze vrijwilligers valt in de risicogroep van het coronavirus, daarom zijn er nu minder mensen beschikbaar om de pakketten rond te brengen”, vertelt Antoinette Walenberg, algemeen coördinator van de Voedselbank in Harderwijk. “Door de opkomende werkloosheid, waaronder bij ZZP’ers, zijn er steeds meer mensen afhankelijk van de Voedselbanken”. Precies toen Antoinette Walenberg en Paul Combee, Coördinator Logistiek van Voedselbank Harderwijk, een oplossing voor het bezorgen van de pakketten zochten, belde Stella. “Net als veel bedrijven wil Stella een steentje bijdragen aan onmisbare maatschappelijke projecten. Onze bezorgers hebben nu iets minder werk, waardoor zij en de bezorgbussen beschikbaar zijn om de vrijwilligers van de Voedselbank te helpen”, legt Johan Makaske van Stella uit.

Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken, riep jongere Nederlanders op zich aan te melden als vrijwilliger, zodat juist de kwetsbaarste groepen in de samenleving niet zwaarder getroffen hoefden te worden. De jonge bezorgers van Stella volgden dit advies op en het bezorgen van de voedselpakketten met de Stella bussen verliep nog beter dan verwacht. “De hulp was geweldig, een perfecte samenwerking”, aldus Antoinette Walenberg. “Dit heeft ons en de mensen die dit nodig hebben echt even ontzorgd.”

Ook de Stella bezorgers zijn blij dat zij hulp konden bieden. “Het was super fijn dat ik mocht helpen met bezorgen”, vertelt Nathan Mulder, bezorger van Stella. “Ik ben blij dat ik de dag van deze mensen een beetje mooier kon maken. Als mijn hulp binnenkort nog een keer nodig is, ben ik zeker weer van de partij.”

De komende periode zal Stella de Voedselbanken blijven ondersteunen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden