Het type relaxstoel waarvan er door  Prominent uit Nunspeet 100 worden geschonken aan IC-afdelingen.
Het type relaxstoel waarvan er door Prominent uit Nunspeet 100 worden geschonken aan IC-afdelingen. (Foto: Prominent)

Nunspeets bedrijf schenkt 100 relaxstoelen aan IC-afdelingen

NUNSPEET - Om zorgverleners een rust- en oplaadmoment te gunnen, stelt zitspecialist Prominent uit Nunspeet per direct honderd relaxstoelen ter beschikking aan alle ziekenhuizen met IC-afdelingen in Nederland.

Als er één groep in onze samenleving het momenteel zwaar heeft, dan zijn het de zorgverleners wel. Met bovenmenselijke inspanning wordt letterlijk dag en nacht gewerkt om de coronacrisis te bestrijden en levens te redden. Prominent doet een oproep aan ziekenhuizen om de relaxstoelen aan te vragen via www.prominent.nu/hartvoordezorg. Middels deze actie haakt het familiebedrijf uit Nunspeet aan bij de actie 'Mijn Hart voor de Zorg' en wil op deze wijze zorgverleners een steuntje in de rug bieden.
“Het is de hoogste tijd dat we voor onze zorgverleners gaan zorgen”, aldus Geertjan van Olst, samen met zijn broer Michiel van Olst oprichters en eigenaren van Prominent. “We hebben vanuit ons netwerk het signaal gekregen dat zorgverleners op de IC weinig pauze kunnen nemen, zonder onderbreking lange diensten draaien in een beschermend pak en vaak meerdere (nacht)diensten achter elkaar draaien. Rustmomenten zijn er voor deze zorgverleners dan ook nauwelijks en er is ook geen goede plek voor. Om die reden hebben wij vanuit Prominent besloten om alle zorgverleners op de IC-afdelingen letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug te bieden”.
Voor ieder ziekenhuis met een IC-afdeling staan er twee relaxstoelen klaar. Deze worden in samenwerking met partners in de zorg, zo snel mogelijk afgeleverd. Deze relaxstoelen zijn gratis en worden onder RIVM condities afgeleverd.

Iedereen werkzaam in een ziekenhuis met IC-afdeling kan de relaxstoelen aanvragen via www.prominent.nu/hartvoordezorg. Daarnaast kan rechtstreeks worden gebeld met Marcel Melk, accountmanager bij Prominent, via 06-13134525 om direct een afspraak in te plannen voor een snelle bezorging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden