Vrijwilligers gezocht voor Terminale Thuiszorg Het Venster

NUNSPEET - De dienst vrijwillige terminale thuiszorg van Het Venster is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

De dienst bestaat uit betrokken en vertrouwde vrijwilligers en biedt hulp aan mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Door de inzet van de vrijwilligers is het mogelijk dat iemand thuis sterft of langer thuis kan blijven. De mantelzorger wordt door de hulp ontlast en de vrijwilliger is present voor de terminale zieke. De vrijwillige terminale zorg is aanvullend op de reguliere zorg van wijkverpleging en verzorging.

Eeen woordvoerder van Het Venster: ''Wij zoeken mensen met de nodige levenservaring, mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen. Mensen die bescheiden, liefdevol steun kunnen bieden en indien nodig kunnen helpen bij het geven van eten en drinken en kleine hand- en spandiensten doen. Het werk is verrijkend, soms emotioneel en soms intensief. Het vraagt inzet en inzicht en geeft voldoening. De vrijwilliger ontvangt een introductiecursus en aanvullende cursussen zijn mogelijk. Het werk is onbetaald. Onkosten worden vergoed.''

Denkt u dat u mensen in hun eigen omgeving of in een verpleeghuis kunt ondersteunen in hun laatste levensfase? Neem dan contact op met Christiaan Kapaan via het telefoonnummer  (0341) 25 72 42 of via cw.kapaan@hetvenster-nunspeet.nl.

N.B. de vrijwillige terminale thuiszorg is i.v.m. de veiligheid van de vrijwilligers niet inzetbaar bij corona-patiënten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden