Hoofdanalist Jacqueline Mol met in haar handen de nieuwe sneltest. (Foto: St Jansdal)
Hoofdanalist Jacqueline Mol met in haar handen de nieuwe sneltest. (Foto: St Jansdal) (Foto: )

Binnen één uur uitslag over corona in St Jansdal

Sinds 1 mei heeft ziekenhuis St Jansdal een sneltest beschikbaar om corona vast te stellen. Patiënten en medewerkers van St Jansdal hoeven hierdoor minder lang in spanning te zitten zodra zij getest zijn. St Jansdal is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze test uitvoert.

NUNSPEET - De medewerkers van het medisch microbiologisch laboratorium testen zelf. Binnen een uur is de uitslag bekend. “De snelheid is fantastisch”, zegt hoofdanalist Jacqueline Mol. “Deze sneltest, de uitslag van de CT-scan en de duur van de klachten bepalen samen of een patiënt in isolatie verpleegd moet worden.”

Betrouwbaar

Uit analyse van het RIVM blijkt dat deze nieuwe test goed en betrouwbaar is. Eind april is de test goedgekeurd door het ziekenhuis zelf. Vanuit het RIVM is aan het St Jansdal nu toestemming verleend om zelf te starten met testen.

De coronatest wordt dagelijks door het St Jansdal tot 21.00 uur uitgevoerd. Monsters afgenomen na dit tijdstip, worden direct de volgende ochtend als eerste behandeld.

Naast het verminderen van spanning bij geteste personen, voorkomt het ook dat patiënten niet onnodig in isolatie hoeven te liggen tijdens het wachten op de uitslag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden