Ook volwassenen mogen weer aan buitensportactiviteiten deelnemen

NUNSPEET - Vanaf 11 mei is het voor volwassenen weer toegestaan hun sporttrainingen in teamverband op de club en in de openbare ruimte te hervatten. Het buitensporten moet gebeuren binnen de richtlijnen van het RIVM en op anderhalve meter afstand van elkaar.

Het gemeentebestuur van Nunspeet heeft alle (sport)verenigingen en -organisaties een brief gestuurd met een protocolformulier. Op het formulier kunnen de (sport)aanbieders invullen op welke wijze men de sport- en spelbeoefening weer gaat opstarten en op welke wijze men rekening houdt met de opgelegde maatregelen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen de kans krijgen om mee te doen, dus ook niet-leden van een sportvereniging.

Inmiddels hebben ruim 30 verenigingen en organisaties een protocol ingediend en zijn buitenactiviteiten voor jeugd en jongeren opgestart. Voor deze organisaties geldt dat zij niet opnieuw een protocol hoeven in te dienen. Wel dienen de organisaties de gemeente per mail te informeren of de buitensportactiviteiten ook voor volwassenen open gaan en op welke wijze dit gaat plaatsvinden. Dat kan via d.sliedrecht@nunspeet.nl
Wie wil gaan starten met georganiseerde sportactiviteiten (voor jeugd, jongeren en/of volwassenen) wordt verzocht een protocol in te dienen. Het is belangrijk om te weten of, wanneer en onder welke voorwaarden sport- en spelbeoefening kan plaatsvinden. Organisaties die geen brief hebben ontvangen, maar wel willen starten met buitensportactiviteiten voor kinderen, jongeren en/of volwassenen kunnen nadere informatie daarover vinden op https://www.nunspeet.nl/nieuws/regels-buitensportactiviteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden