Groen licht voor stationsomgeving

NUNSPEET - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 28 mei heeft de raad unaniem ingestemd met het realisatiebesluit Stationsomgeving; de aanleg van de onderdoorgangen bij het spoor aan de Elspeterweg. Dit betekent dat de voorbereidingen voor de daadwerkelijke aanleg van start kunnen.

De volgende fase is het voorlopig ontwerp (VO) uitwerken in een definitief ontwerp (DO). Vervolgens wordt het bestemmingsplan aangepast en worden de werkzaamheden aanbesteed. De verwachting is dat de onderdoorgangen begin 2025 gebruiksklaar zijn.

Verantwoordelijk wethouder Marije Storteboom is enthousiast: “We hebben hier met zoveel mensen naar toegewerkt. Er is veel overlegd, getekend, gerekend en onderzoek gedaan en er moet nog heel veel gebeuren. Deze ‘go’ van de gemeenteraad, die nauw betrokken blijft bij de uitwerking, bevestigt een breed gedragen plan voor een veilige en aantrekkelijke stationsomgeving.”

Met het besluit is - los van de vastgoedkosten - een investering gemoeid van 36 miljoen euro. Doordat het realisatiebesluit voor het opheffen van de overweg Elspeterweg vóó'r 1 juni 2020 is genomen draagt het Rijk 8,4 miljoen bij. Daarnaast draagt de provincie Gelderland 2,6 miljoen bij en neemt ProRail 750.000 euro voor haar rekening.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden