Aangepast plan voor De Grote Bunte

Aangepast plan voor De Grote Bunte

NUNSPEET - Het college van B en W legt op 30 juni een aangepast plan ter advisering voor aan de raadscommissie Ruimte en Wonen met betrekking tot landgoed De Grote Bunte. Mede door de inbreng van de omwonenden tijdens drie informatiebijeenkomsten is het plan aangepast.

Het principeverzoek leidde in januari tot onrust bij de omwonenden vanwege o.a. de bouw van tien woningen met uitritten op de Molenweg en 4 woningen aan de Grote Bunteweg. In het aangepaste plan zijn voor negen woningen de uitritten teruggebracht naar een gezamenlijke uitweg op de Molenweg en een woning met een eigen uitrit op de Molenweg. Bovendien zijn de tien woningen nabij de Molenweg meer richting het landhuis gesitueerd. Daarnaast heeft de gemeente aan de initiatiefnemer grond verkocht voor de bouw van de woningen aan de Grote Bunteweg. In ruil daarvoor is grond teruggekocht om zo de noordkant van de wijk Molenbeek (tegen het tweede retentiegebied aan) mooi af te werken en om van het landgoed een geheel te maken met goed zicht vanaf de Elburgerweg.

De initiatiefnemer Landgoed De Grote Bunte B.V. wil het landgoed in oude luister herstellen. Het landhuis en het bijbehorende koetshuis worden gerestaureerd, deels uitgebreid en krijgen een woonvoorziening voor (dementerende) ouderen. Aan de linkerzijde (nabij de Molenweg) en aan de rechterzijde (aan de Grote Bunteweg) komen vrijstaande woningen. De voorzijde van het terrein wordt een openbaar toegankelijk park met wandelpaden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden