Burgemeester Nunspeet: 'Blij met versoepelingen, maar blijf voorzichtig'!


Burgemeester Breunis van der Weerd.
Burgemeester Breunis van der Weerd. (Foto: Bram van de Biezen)

Burgemeester Nunspeet: 'Blij met versoepelingen, maar blijf voorzichtig'!

NUNSPEET - In een open brief richt burgemeester Breunis van der Weerd zich vlak voor het begin van de zomervakantie aan alle inwoners van Nunspeet. Hieronder de tekst van zijn brief.

'Het is eind juni. Voor velen breekt binnenkort de vakantie aan. Normaal gesproken een tijd van voorbereiding op enkele weken rust. De caravan inpakken, een route uitstippelen, de banden van de fiets oppompen, de bergschoenen van zolder of misschien een rustperiode thuis.


Per 1 juli zijn de coronamaatregelen versoepeld. Met elkaar hebben we er voor gezorgd dat door het naleven van maatregelen de verspreiding van het coronavirus drastisch is afgenomen. Dat is iets om tevreden en dankbaar over te zijn. Er daagt weer licht na een zware periode voor de Nunspeetse samenleving. Als gemeente zullen we - op termijn - het initiatief nemen voor een moment van herdenken en stil staan bij de impact die de gebeurtenissen op onze samenleving hebben gehad. We houden u op de hoogte.
De minister-president noemde in de persconferentie dat 1,5 m de norm blijft. Niet leuk. Maar wel nodig. Zo lang er geen vaccin of medicijn is lopen we risico’s. “Wij zijn misschien wel klaar met het coronavirus, maar het coronavirus is nog niet klaar met ons”, benadrukte Rutte.

Ik ben erg blij met de versoepelingen. Het biedt weer ruimte voor bedrijven, de middenstand, de horeca, de recreatieondernemers, de kerken, de cultuursector en de sportverenigingen. We worden weer mobieler, reizen per auto of OV gaat makkelijker. Tegelijkertijd moeten we ons terdege bewust zijn dat de situatie nog zeker niet normaal is. Wereldwijd raast het virus verder. En de kans op een tweede golf is aanwezig. We moeten alert blijven. Zowel buiten als binnen. We worden misschien wat gemakkelijk. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat meer dan de helft van de coronabesmettingen in familieverband plaats vindt. Daarom wil ik iedereen op het hart drukken om ondanks de versoepelingen per 1 juli voorzichtig te blijven. Hier, maar ook of misschien vooral in het buitenland. Houd je aan de maatregelen. Niet alleen voor jezelf, maar misschien wel meer en vooral voor je kwetsbare naaste.

Vakantie 2020. We zijn er aan toe. We leven er naar toe, na een heftig voorjaar. Iedereen op zijn of haar eigen wijze. De accu weer opladen. Sommigen hebben - los van de maatregelen - niet zo veel gemerkt van het verschrikkelijke virus. Anderen zijn in de afgelopen maanden in rouw, verdriet en zorgen gedompeld. In de volle breedte is de impact van de gevolgen van het virus en de maatregelen daartegen op onze samenleving enorm. Gelukkig is er - onder voorwaarden - weer veel mogelijk.

Wat u ook doet tijdens de komende vakantieweken, ik wens u - in welke omstandigheden u ook verkeert - een fijne vakantieperiode.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden