Foto: Dick Baas

VVD: Stemtrouw

  Column

Respect, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid zijn kernwaarden van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, de grootste partij van Nederland.

Als we de verkiezingsprogramma's van alle partijen lezen, hebben ze het allemaal over duurzaamheid. Wie wil niet de wereld behouden voor onze kinderen en kleinkinderen! Toen ik tien jaar geleden eigenaar werd van het rijksmonument-boerderij-complex 'De Plakke', heb ik extra geld geleend voor een warmtepomp om het geheel te verwarmen. Uit idealisme toen, maar ook een kernwaarde bij de VVD, het burgerinitiatief. Men moet er van overtuigd zijn dat het scheiden van afval en alles wat met duurzaamheid te maken heeft, begint binnen ons eigen huishouden. De overheid moet faciliteren, niet subsidiëren. Binnen ons gezin begint ook het opvoeden van onze kinderen met normen en waarden in onze Nederlandse samenleving, maar ook daarbuiten.

Respect heb ik voor de SGP, die zijn aanhang weet te motiveren tot een hoge opkomst bij de verkiezingen. Daar moeten onze niet stemmers een voorbeeld aan nemen, dat is de ware democratie. De commotie over het opvoeren van 'de Passion' moet de niet stemmers motiveren. Een deel van onze inwoners proberen anderen in hun vrijheid van meningsuiting te belemmeren.

Niet stemmen kan grote gevolgen zoals in het Verenigd Koninkrijk. waar vooral jongeren spijt hebben dat ze niet tegen de Brexit gestemd hebben. Hun stem is verloren!

Door jarenlange stilstand in de woningbouw is er een tekort aan woningen. De ergerlijke woonvisie van de afgelopen tijd, heeft plaatsgemaakt voor marktconform bouwen. De vraag naar starters, senioren en sociale huurwoningen die betaalbaar zijn, moet hierin leidend zijn. De VVD wil vooral het middensegment aandacht geven om doorstroming te bevorderen.

Door de bouw van zwembad en sportcomplex hebben we ingestemd met een verhoging van de OZB en de toeristenbelasting. Voorwaarde dat deze zeven dagen per week beschikbaar zijn voor inwoners en toeristen. Ben ten Wolde en ik maken plaats voor een volgende generatie. Onder aanvoering van Jeroen Snaterse als lijsttrekker, met een jeugdige Luc van Emst op plek 2, Bram ten Hove op 3 en Marlies Bootsma op 4 moet Nunspeet liberaler worden. Daar wil ik graag tegen aan duwen.

Meer berichten
Shopbox