Foto:

Column Reinier de Bruin: #Durf te delen

  Column

Misschien herken je het wel: een leuke foto van jezelf delen. Lekker eten of een dagje weg? Eerst even delen op Facebook, Insta(gram), Snapchat of waar dan ook. Wanneer je op social media rondkijkt, zou je denken dat er geen narigheid op de wereld bestaat. Want ja, waarom zou je fouten of minder leuke dingen delen? Helaas is de werkelijkheid anders.

Daar sluit de campagne in onze gemeente mooi bij aan: #Durf te delen. Wat kunnen we persoonlijk of als gezin worstelen met een depressie, met de opvoeding of... vul maar in. Niemand is perfect en we hebben allemaal onze gebreken. Het kan opluchten om je verhaal eens te delen met een ander of die ander om advies te vragen. Zomaar bij het schoolhek, op de parkeerplaats van de supermarkt, bij de kerk of waar dan ook. Het kan een bemoediging zijn als de ander iets herkent van de pijn, het verdriet of de verlegenheid in je leven.

Daarom: #Durf te delen! Gewoon elkaar het echte verhaal vertellen. Dat geeft vaak meer voldoening dan even je momentje vieren op social media, waarbij de kans bestaat dat je teleurgesteld bent als je niet voldoende likes krijgt.

Zorgverleners luisteren

Soms is iets delen moeilijk. Wanneer je het niet trekt of de opvoeding van je kinderen vragen oproept. Je voelt jezelf falen. Tja, dat zijn niet de verhalen waarop wordt gereageerd op social media. Toch zijn er mensen die luisteren naar deze verhalen en graag willen helpen. In ieder geval de zorgverleners in onze gemeente. Mensen met een kloppend en warm hart. Een hart dat mensen weer in hun kracht wil zetten.

#Durf te delen met je naaste en wanneer dat niet lukt, met de gemeente.

Delen, ontmoeten en helpen is goed voor ons allemaal.

Dick Baas
Meer berichten