Foto: G.J. Cromwijk

Acht meesjes op een rij

  Column

Door Gert-Jan Cromwijk

NUNSPEET - Op een vrijdagavond hoorde ik in de Japanse esdoorn die in onze tuin staat, een zacht gepiep. Dat moest een staartmees zijn. Gelukkig had ik de camera bij de hand, maar ik moest lang zoeken voordat ik de staartmees gevonden had. En toen bleek het niet één mees te zijn, maar acht op een rijtje!

De omstandigheden om te fotograferen waren niet ideaal. Ik kon geen statief gebruiken, omdat de staartmeesjes alleen te zien waren door een 'gat' tussen de bladeren boven ooghoogte. Het begon al iets te schemeren, en dan heb je veel kans op onscherpe foto's.

Vandaar dat ik maar heel erg veel foto's maakte, want het tafereel dat ik door m'n lens zag móést goed worden vastgelegd.

En als je dan op je schermpje en later op de computer de opnames bekijkt, hoop je maar dat er goede foto's tussen zitten… Nou, die waren er.

De meesjes bleven intussen lekker zitten. Mijn vrouw, dochter, buurvrouw en buurman kwamen allemaal kijken. Ze trokken er zich niets van aan. Ook de ouders staartmees niet. Ze kwamen gewoon voeren, terwijl ik stond te kijken.

Dat zijn de onverwachte momenten, die het voor een natuurliefhebber en fotograaf leuk maken!

www.natuurplaat.nl

Meer berichten