<p>Werken van Gonny Geurts in Lentink de Jonge Zaal te bewonderen.</p>

Werken van Gonny Geurts in Lentink de Jonge Zaal te bewonderen.

Foto: (Eigen foto)

Kunstexposities Veluvine weer open voor publiek

  Cultuur

De expositie van kunstenaar Gonny Geurts werd al enige tijd geleden ingericht, maar stond nodig te wachten op publiek. Met de versoepeling van de coronamaatregelen per 19 mei, is het nu eindelijk zover. Veluvine is weer open als publieke ruimte, wat onder meer bezoek aan deze expositie in de Lentink de Jonge Zaal mogelijk maakt.

NUNSPEET - Het werk van Gonny Geurts kenmerkt zich door een zekere abstrahering van de werkelijkheid, die toch deels herkenbaar is gebleven. Veel wordt aan de verbeelding van de kijker overgelaten. Er is een soms voelbare spanning tussen het autonome (teken- schilder) gebaar en de wetmatigheid van de schilderkunst, die een evenwichtige compositie van kleur, lijn, diepte oplevert.

Gonny laat zich graag inspireren door taal. Dat kan variëren van poëzie tot een songtekst die maar in haar hoofd blijft hangen. De betekenis van het werk wordt later duidelijk. Dat levert gevarieerd werk op.

De expositie is nog tot maandag 31 mei te zien. Daarna nemen kunstenaars Klerk en Ton het stokje over. De exposities zijn onderdeel van het wisselende expositieprogramma dat gedurende het culturele seizoen gratis te bezoeken is in Veluvine.

Het is mogelijk om bij Gonny een cursus ‘Tekenen en Schilderen’ tot volgen via de Volksuniversiteit. Hierin maken deelnemers kennis met meerdere technieken en een persoonlijke manier van benaderen. Meer informatie is te verkrijgen via de Volksuniversiteit Nunspeet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden