Oproep: deel jouw Gelders WO2-verhaal ook online


Foto: Jan van de Lagemaat

Oproep: deel jouw Gelders WO2-verhaal ook online

  Historie

Van maart t/m mei gaan Rijnbrink, de Gelderse bibliotheken en Erfgoed Gelderland op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen onder de noemer ‘WO2-verhaal gezocht’. Als vervolg op de tournee van de WO2-cafés in 2020 is het nu mogelijk om online bijzondere of persoonlijke verhalen te delen.

NUNSPEET - Heb je een bijzonder oorlogsverhaal dat je wilt delen? Of documenten, beeldmateriaal en/of objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland? Stuur ze online in via de website van mijnGelderland: https://mijngelderland.nl/insturen/gelderse-oorlogsverhalen
De ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform mijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

Naast de verzameling van verhalen op mijnGelderland staat er een talkshow op de planning aan het eind van de inzameling. Hierin zullen enkele verhalen en objecten door experts worden besproken. Tijdens de inzamelingsperiode gaat reporter Bas Steman op zoek naar bijzondere verhalen.

'WO2-verhaal gezocht' is een samenwerking van Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD en de Gelderse bibliotheken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden