De binnenstad van Hattem kan weer rekenen op een invasie van tienduizenden bezoekers.
De binnenstad van Hattem kan weer rekenen op een invasie van tienduizenden bezoekers. (Foto: Rond Uit Hattem)

Grootste rommelmarkt van de Veluwe

  Ingezonden

De hele binnenstad van Hattem is zaterdag 1 september weer één grote markt voor de ruim 400 deelnemers, meer dan 300 kramen en enkele tienduizenden bezoekers. Vanaf 6.00 uur 's ochtends kunnen de koopjesjagers langs de vele kramen struinen en staat Hattem weer een invasie te wachten.

Voor de kinderen is er een kleedjesmarkt op de Noordwal en Schipperswal. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich melden bij de molen tussen 8.00 en 10.00 uur. De kosten voor deze kindermarkt is 5 euro per kleedje. Deze prijs is inclusief het statiegeld van 2 euro per kleed die de kinderen terugkrijgen als zij de kleedjes weer inleveren. Kinderen kunnen ook zelf een kleedje meenemen, maar dan toch even melden bij de marktmeester, en de kosten blijven hetzelfde, en ook zij krijgen 2 euro terug wanneer zij zich bij vertrek afmelden bij de marktmeester. Reserveren voor de kleedjesmarkt is niet mogelijk!

Parkeren
Voor het parkeren van hun auto kunnen de bezoekers gratis gebruik maken van het grote evenementenparkeerterrein dat wordt ingericht aan de Stadslaan. Bewoners die hun auto de gehele dag niet nodig hebben, kunnen deze eventueel parkeren in de parkeergarage (Koestraat). Er zal hier vanaf vrijdagavond 18.00 uur geen maximale parkeerduur van 2 uur gelden, maar parkeren is voor de bewoners mogelijk tot zaterdagavond. Vrijdag 31 augustus wordt er zowel in de binnenstad van Hattem als aan Grote Gracht, Stadslaan en de Gelderse Dijk (Voermanplein) druk gewerkt om de kramen voor de rommelmarkt op te bouwen.

Afsleepregeling
Om de opbouw zo goed mogelijk te laten verlopen, dienen de straten van het parcours vanaf 18.00 uur autovrij te zijn en worden de straten vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Tevens is vanaf vrijdag 31 augustus om 18.00 uur tot zaterdag 1 september om 22.00 uur een afsleepregeling van kracht voor het gehele parcours.

Het rommelmarktparcours beslaat de gehele binnenstad inclusief Noordwal, Zuidwal, Schipperswal, Gelderse Dijk (Voermanplein), Grote Gracht, en Stadslaan tot aan Stationslaan. Vanaf vrijdagavond 18.00 uur worden er geen voertuigen meer de stad ingelaten, met uitzondering zaterdagochtend voor de deelnemers die hun standplaats gaan inrichten. Zaterdag vanaf 22.00 uur mag men met de auto de stad weer in.

Fietsen
Voor alle bezoekers die op de fiets naar het evenement komen, is er een fietsenstalling ingericht op het schoolplein van de Van Heemstraschool, (Uilennest 10, dicht bij het centrum). De organisatie verzoekt iedereen die op de fiets komt, om daar de fiets te plaatsen en zo overlast te voorkomen.

De verkeersregelaars geven desgewenst informatie over de vraag waar wel of geen auto's geparkeerd mogen worden.

Meer berichten