De kaartverkoop begint op zaterdag 21 mei om 10:00 uur.
De kaartverkoop begint op zaterdag 21 mei om 10:00 uur. Veluvine

Samenwerking tien theaters in regio Zwolle

Kunst & cultuur

NUNSPEET Een bijzondere aftrap van het nieuwe theaterseizoen: tien theaters in de regio Zwolle starten zaterdag 21 mei gezamenlijk met de kaartverkoop voor 2022/2023. Een samenwerking die de nog versterkt wordt.

Inwoners en passanten krijgen in de regio Zwolle (vier provincies) te zien en horen dat de kaartverkoop 21 mei om 10.00 uur van start gaat. De aftrap wordt ondersteund met een regionale campagne, waarin ook voor acteur en schrijver Jon van Eerd een rol is weggelegd.

Vorig jaar presenteerden de theaters zich voor het eerst gezamenlijk met de campagne ‘Theater. Goed voor elkaar!’ Dit jaar wordt de samenwerking geïntensiveerd en hebben de theaters besloten om gezamenlijk met de kaartverkoop voor het komende theaterseizoen te starten.

Na de eerste stappen werken de tien theaters in regio Zwolle nu intensief samen op het gebied van programmering, marketing, systemen, talentontwikkeling, scholing en bedrijfsvoering. De voordelen zijn onder andere dat het theaterpubliek daardoor meer keuze heeft en er is een betere beheersing van de kosten. De samenwerkende theaters zijn Veluvine in Nunspeet, het HOFtheater (Raalte), Theater De Tamboer (Hoogeveen), Rabo Theater De Meenthe (Steenwijk), De Voorveghter (Hardenberg), de Stadsgehoorzaal (Kampen), De Meerpaal (Dronten), Theater ‘t Voorhuys (Noordoostpolder), Schouwburg Ogterop (Meppel) en Zwolse theaters in Zwolle.

Voor de theaters is de aftrap van het nieuwe seizoen extra speciaal. Na twee seizoenen die gekenmerkt werden door lockdowns en coronabeperkingen, kijken zij hoopvol uit naar de toekomst. De coronajaren hebben laten zien dat kunst en cultuur onmisbaar zijn voor een gezonde samenleving. Mensen hebben behoefte aan ontspanning en afleiding. En dat moet het komende seizoen weer volop gebeuren.

Bij de ontwikkeling en realisatie van de samenwerking krijgen de tien theaters ondersteuning van Creative Works Regio Zwolle, de regionale brancheorganisatie voor de culturele en creatieve sector. Ook Rabobank is een belangrijke partner in dit geheel. Rabobank wil graag meer focus aanbrengen op de rol die ze heeft als coöperatieve bank: een bijdrage leveren aan lokale en regionale ontwikkelingen in de breedste zin van het woord.


advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 9 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48