Ekaterina Levental
Ekaterina Levental Cris Koolmees

Persoonlijk muzikaal vluchtverhaal in Randmeerconcert

Lokaal Deel je nieuws

Op 23 april is in theater Veluvine in Nunspeet een adembenemende voorstelling te zien van LEKS compagnie, ‘De Weg’. Het is een indringend en persoonlijk vertelconcert van Ekaterina Levental, een excellente mezzosopraan, harpiste en danseres. Ze vertelt over haar vlucht uit Oezbekistan als tiener, samen met haar familie, wegens het oplaaiende antisemitisme in de voormalige Sovjet-Unie. Een weg die uiteindelijk leidde naar Nederland, dat bekend stond als tolerant en begripvol voor mensen zonder eigen plek op deze aarde. Haar missie: via muziek vertellen hoe je als vluchteling plotseling ontheemd kan raken en dat het iedereen kan overkomen. Een groot deel van haar familie woont in Oekraïne. De huidige oorlog raakt haar diep en haar verhalen hebben er een schrijnende actualiteit door gekregen.

Ekaterina Levental heeft samen met haar partner, Chris Koolmees voor het ondersteunende werk, een ongelofelijk spectaculaire en weemoedige voorstelling gemaakt in een prachtige enscenering. Ze heeft twee keer opgetreden bij Podium Witteman en heeft deze voorstelling inmiddels al 220 keer met veel succes in het hele land gespeeld. ‘De Weg’ is een indrukwekkend mooie en aangrijpende voorstelling vol nostalgie, die je als luisteraar niet onberoerd laat.

Datum, tijdstip en plaats: zaterdagavond 23 april. Aanvang 20:00 uur in Theater Veluvine, F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl.
 

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 7 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 8 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48