tuin
tuin Zorggroep

Feestelijke opening beleeftuin Ittmannshof

Lokaal Deel je nieuws

De beleeftuin van Ittmannshof is zo goed als klaar. Deze bijzondere tuin kwam in opdracht van Zorggroep Noordwest-Veluwe en dankzij vele sponsoren tot stand. Op 23 april 2022 van 10.00 tot 14.00 vindt een feestelijke opening plaats. Iedereen is welkom!

Een beleeftuin is geen gewone tuin. Je kunt er zo zoveel meer dan alleen wandelen of op een bankje zitten. Hier kun je geuren opsnuiven en genieten van de vele kleuren. Je kunt er met je handen in de aarde wroeten en proeven van wat er groeit. Een beleeftuin prikkelt alle zintuigen!

Met de beleeftuin is een omgeving gecreëerd waarin ouderen met dementie rust en herkenning vinden. Door de vorm en uitstraling zet de tuin aan tot bewegen en ontdekken. Hierdoor kunnen zij op een ongedwongen manier samen met naasten of zorgverleners actief zijn in de buitenlucht. De zintuigelijke prikkels roepen herinneringen op en de natuur biedt aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan. Daarmee stimuleert deze omgeving contact en interactie. De beleeftuin is niet alleen bedoeld voor bewoners van Ittmannshof; iedereen - mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers en buurtbewoners – is van harte uitgenodigd om van deze tuin te genieten!

Programma feestelijke opening:

10.00 uur welkom met koffie en lekkers

10.30 uur openingshandeling door bewoners

10.45 uur rondleiding door de tuin

Vervolgens is er een clown, een tweedehands boekenkraam, een kleedjesmarkt voor kinderen en voor wie trek heeft zijn er pannenkoeken en hamburgers.

Ook is er een workshop bloemschikken à € 10,- waarvoor men zich kan opgeven bij Ria van den Dragt-Vis, ria.vis@znwv.nl De opbrengst van de activiteiten gebruiken we voor verdere inrichting van de tuin.

14.00 uur einde bijeenkomst

Vrijwilligerswerk in de beleeftuin Het onderhoud van de tuin is in handen van medewerkers en vrijwilligers. Iedereen kan een steentje bijdragen. Wie het leuk lijkt vrijwilligerswerk te doen in de tuin raden we zeker aan te komen kijken.

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 8 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48