Rauwmelkse kaas van de boerderij
Rauwmelkse kaas van de boerderij Eefje Meihuizen

Rauwmelkse kaas van de boerderij

Lokaal Deel je nieuws

Sinds een week ligt de rauwmelkse kaas te ponken in boerderijwinkel De Grote Koekoek aan de Sandbergweg 68 in Leuvenum. En de melkveehouders Eric en Eefje Meihuizen zijn er maar wat trots op. “Kaas van de melk van onze eigen koeien, dat wilden we eigenlijk al veel langer”, vertelt Eefje, “en nu is het dan toch gelukt, echt blij mee. Zeker ook omdat het heel goed smaakt!”.

De kaas is op hun erf gemaakt door de kaasbaas in Ede, een mobiele kaasmakerij. Deze komt al ’s ochtends vroeg op het erf om zo de nog niet gekoelde rauwe melk direct tot kaas te kunnen verwerken. Als de kazen klaar zijn, worden ze door de kaasmaker meegenomen naar het magazijn waar ze gepekeld worden en minimaal zes weken rijpen. “Begin april heeft de Kaasbaas ze weer bij ons gebracht en konden we eindelijk proeven”, aldus Eric. “En dat is dan ook meteen een spannend moment. Is onze rauwmelkse kaas ook lekker? Maar daar waren we snel over uit, de smaak is echt prima. Beetje smeuïg, lekker zacht en toch ook heel smaakvol”.

De kaas ligt nu, door Eric en Eefje zelf in stukken gesneden en gevacumeerd, in hun boerderijwinkel. In de winkel is ook verse melk te koop. Uit de melktap kunnen bezoekers zelf de melk tappen in een eigen fles of een in fles die te koop zijn in de winkel. Ook herten- en rundvlees, aardappels, uien, eieren, appels, peren en vruchtensappen behoren tot het assortiment.
“Het zelf kaas maken zagen we gezien het vele werk en de investering die dat vergt niet zitten, maar de mobiele kaasmaker is een heel mooie oplossing om toch eigen unieke kaas te kunnen aanbieden in onze boerderijwinkel”, aldus het echtpaar. Ze hopen dan ook dat veel mensen de weg naar de winkel vinden en genieten van dit unieke streekproduct!

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 9 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48