1e prijswinnaars: Klas 5 (groep 7) van de Vrije School Valentijn uit Harderwijk
1e prijswinnaars: Klas 5 (groep 7) van de Vrije School Valentijn uit Harderwijk Hetty van den Brink, www.samenklikthet.nl

Finale Kunstwedstrijd vol techniek

Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 15 juni 2021 

Twee weken na de voorronde was het zover: de spetterende finale van de Kunstwedstrijd vol techniek, met als thema ‘Neem ons mee op citytrip. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Platform Techniek Noordwest Veluwe met het doel om kinderen te laten ervaren hoe leuk en divers techniek is. Tijdens de voorronde streden 13 groepen uit de regio voor een plaats in de finale. De drie finalisten meldden zich op woensdagochtend bij het theater van het Christelijk College Nassau Veluwe in Harderwijk: Admiraal van Kinsbergen uit Elburg, de Morgenster uit Nunspeet en de Vrije School Valentijn uit Harderwijk. Een echt theater met een heus podium, dat maakte het voor de kinderen allemaal nog een stuk spannender.  

Wilma Veen (kunstenaar) verzorgde de presentatie en lette als jurylid op het hele kunstwerk. Wilma: ‘Met al dat enthousiasme van de kinderen is het een feestje om deze wedstrijd te presenteren!’ Als ere-jurylid was Elly Bakker, rector bestuurder van het CCNV in Harderwijk en penningmeester van Platform Techniek Noordwest-Veluwe aanwezig. Zij gaf een officieel tintje aan het geheel.  

De leerlingen van Admiraal van Kinsbergen presenteerden als eerst hun werkstuk. Zij namen ons mee naar de stad New York, via het scherm konden we meegenieten van al het voorwerk dmv foto’s en ze sloten af met een lied. Als tweede school mochten de leerlingen van de Van Kinsbergenschool naar voren komen. De Big Ben, towerbridge, telefooncellen en nog meer, het was duidelijk de stad Londen. De Vrije School Valentijn sloot de finale af. Op hun bord: Athene. Met een toneelstuk, waar oud en nieuw Athene samenkwam en een a-capella slotlied (knap!), sloten zij hun presentatie af. 

Wilma Veen en Elly Bakker reikten de prijzen uit. Zij gaven alle kinderen een compliment voor hun technische inzicht en hun inzet voor deze wedstrijd.  Zoals bij elke wedstrijd moet er een winnaar gekozen worden. Alle deelnemers maakten gebruik van technische verbindingen en materialen. De creativiteit en enthousiasme die ze lieten zien, maakte het voor de jury een hele uitdaging om een winnaar te kiezen.  

Op de derde plaats is de Admiraal van Kinsbergenschool uit Elburg geëindigd. Op de tweede plaats de Morgenster uit Nunspeet en de winnaars: De Vrije School Valentijn uit Harderwijk. De winnaars zongen tot slot nog een keer hun prachtige lied.  

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 9 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48