Mozaiëk Nunspeet houdt 'dag met een gouden randje'


Multiculturele vrouwenvereniging Mozaïek Nunspeet bij elkaar in vakantietijd: Buitendag op het Zwarte Veldje in Nunspeet.
Multiculturele vrouwenvereniging Mozaïek Nunspeet bij elkaar in vakantietijd: Buitendag op het Zwarte Veldje in Nunspeet. (Foto: Mozaïek Nunspeet)

Mozaiëk Nunspeet houdt 'dag met een gouden randje'

  Nieuwsflits

Iedereen verlangde na de lockdown naar vrijheid en gezelligheid. Sinds de coronauitbraak in maart waren de bijeenkomsten afgelast. Ook in de privésfeer was dat belastend.

NUNSPEET - Voor iedereen gold: scholing thuis, geen bijeenkomsten tijdens religieuze en familiefeesten, etc. Velen hebben hun kinderen wekenlang alleen in de eigen tuin laten spelen, uit angst voor besmetting. Daarom heeft Mozaïek voor de vrouwen en hun kinderen in de vakantietijd een gezellig uitje gehouden.

Donderdag 13 augustus werd het een dagje-uit. Met dank aan Scouting Nunspeet, die het Zwarte Veldje gratis beschikbaar stelde. Hier genoten moeders met kinderen, van 4 tot 15 jaar, van spelletjes en zelf meegebrachte picknickhapjes. Een van de meisjes was jarig en werd toegezongen met liedjes uit de verschillende landen. Het speurtochtje was ingekort i.v.m. de hitte.
Een woordvoerder: ''We kijken terug op een fijne dag. Al die culturen, in vrede, samen op het Zwarte Veldje. Verbondenheid met jong en oud. Een dag met een gouden randje.''
Mozaïek gaat ook de expositie ‘Vermoorde Kunst’ te bezoeken in het Noord-Veluws Museum. ''Omdat het scheppend vermogen krachtiger is dan onderdrukking. En over de dood heen, levend blijft.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden