Foto: T.C. De Volharding

Wielrenners T.C. De Volharding helpen scootmobieler

  Nieuwsflits

NUNSPEET - In de media staan regelmatig verhalen over toer- en racefietsers die de fietspaden voor de overige fietsers onveilig maken door in een lang lint langs te flitsen. In sommige situaties zal dat ook best wel zo zijn, laat een woordvoerder van Toerclub De Volharding weten. ''Maar het is zeker geen gemeengoed en ook het overgrote deel van deze groep fietsers houdt zich aan de verkeersregels en rekening met andere weggebruikers. En dat geldt zeker voor de fietsers van de T.C. De Volharding.''

Hij geeft een recent voorbeeld. Maandagavond 10 augustus stonden er, ondanks de handicap van dik 30 graden, toch een groep van dertien leden klaar om een rit door de polder te maken. Na overleg werd er besloten wat meer de schaduw op te gaan zoeken. En vooral niet te snel te fietsen en veel drinken. Via de Stakenberg, Zwarte Boer, Staverden, Speuld, Garderen, Stroe wilde de groep weer richting Nunspeet gaan. Tenminste, dat was het plan. Bij Stroe nam Bart de Ruiter het initiatief en stuurde de groep net na het spoor bij Stroe links-af het mooie fietspad Houtbeekweg op, een voor velen tot dan toe onbekend fietspad. Maar dat fietspad bleek echter een behoorlijk obstakel te hebben: een dikke afgebroken boomtak lag dwars over het fietspad. Drie andere weggebruikers, waarvan één met een scootmobiel, stonden vertwijfeld te kijken. Wat te doen? “Geen punt”, zei Henk Prins. ''We parkeren even onze fietsen en pakken de scootmobiel op en tillen hem om de boom heen”.

Nadat iedereen zijn fiets net als een ware veldrijder had meegetorst kon het pad vervolgd worden en zwaaiden de geholpen toeristen de fietsers vriendelijk uit. Na Kootwijk, Nieuw-Millingen, Uddel, Elspeet, en Vierhouten kwam Nunspeet weer in zicht. ''Het was een inspannende en gelijktijdig ook ontspannende tocht'', aldus Prins.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden