Foto:Hans van Oosterhoudt

Massale onrust rond schuurbrand in Wezep: twee arrestaties

  Nieuwsflits

WEZEP - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 23 augustus in Wezep twee jongens aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, belediging van politieagenten en het negeren van een vordering. Twee agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling. 

Het was het sluitstuk van een grimmige situatie in Wezep. Uiteindelijk zestien politie-eenheden moesten naar het Meidoornplein komen om een groep van naar schatting 50 personen te beteugelen. 

Alles begon met een melding rond 03.00 uur van een schuurbrand. De politie ging daar heen om de brandweer te ondersteunen. De agenten zagen direct dat er een grimmige sfeer hing in een groep van aanvankelijk 100 omstanders. Sommigen gingen met elkaar op de vuist. Waarom is nog niet duidelijk.

Om de werkruimte voor de brandweer te vergroten werd besloten de afzetting rond de schuur te vergroten en moest de menigte naar achteren. Op dat moment keerde de groep zich tegen de politie. De groep kreeg diverse keren te horen dat zij moesten vertrekken. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven, werd besloten het plein te ontruimen. Daarbij werden agenten ernstig beledigd en geweld tegen hen gebruikt. De agenten hebben diverse keren gebruik moeten maken van hun wapenstok. 

Na drie kwartier was de rust hersteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden