<p>De dierenarts vaccineert een van de ingebrachte tamme konijnen. O woensdag 30 september wordt de mogelijkheid opnieuw aangeboden. (Foto: Dierspecialist Berben)&nbsp;</p>

De dierenarts vaccineert een van de ingebrachte tamme konijnen. O woensdag 30 september wordt de mogelijkheid opnieuw aangeboden. (Foto: Dierspecialist Berben) 

(Foto:DS Berben)

Veel belangstelling voor vaccinatie van konijnen

  Nieuwsflits

NUNSPEET - In samenwerking met kleindierenvereniging ‘Ons Ideaal’ is er 20 augustus bij Dierspecialist Berben een vaccinatie-actie voor konijnen gehouden. Veel konijnenbezitters hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

De laatste jaren heerst er onder de wilde konijnen vaker de konijnenziekte RHD1 en RHD 2. Op het moment dat een tam konijntje besmet is met dit virus is er geen kans meer op genezing. Vaccinatie is de enige manier om deze dodelijke ziekte te voorkomen. Reden voor Dierspecialist Berben en ‘Ons Ideaal’ om weer twee dagen te kiezen waarop konijnen gevaccineerd kunnen worden.

Woensdag 30 september staat de tweede en laatste mogelijkheid dit jaar gepland om konijnen te laten vaccineren. Naast enten tegen RHD1 en 2 is het tevens mogelijk deze enting te combineren met een vaccinatie tegen die andere dodelijke konijnenziekte: myxomatose. Opgeven kan bij Dierspecialist Berben aan de Stationslaan 71.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden